2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-10-26 17:44:43

A kerisek emelték a magasba a kupát

A Návay nyerte meg a makói középiskolák között rendezett Őszi Sporthetet. Így a csütörtöki zárónapon - a floorball mérkőzések után - a sportcsarnokban a kerisek emelhették a magasba a serleget. Az esemény célja, hogy minél több fiatallal szeretessék meg a mozgást.

A kerisek emelték a magasba a kupát

- A 14 és a 18 év közöttiek azok, akiket a legnehezebb hosszabb távon sportolásra bírni - tudtuk meg csütörtökön a makói Erdei János Városi Sportcsarnokban Czirbus Gábortól. Az alpolgármester hozzátette. ezért örül annak, hogy immáron egy évtizede rendezik meg az Őszi Sporthetet, melynek lényege, hogy a város középiskolásainak különféle sporteseményeket szerveznek.

A kerisek emelték a magasba a kupát

Korábban jóval kevesebb nap jutott a küzdelmekre. - Most először azonban tényleg hét lett a sporthétből, hiszen hét napon át mérték össze a tudásukat különböző csapatjátékokban a JAG, a Návay, Juhász és a Galamb tanulói - vette át a szót Márton Imre. A sportcsarnok igazgatója kiemelte: a szabályok is változtak egy kicsit, hiszen most már csak fiúkból és lányokból is álló csapatok is bemutatkoztak, a korábbi években viszont vegyesen léptek pályára.

A kerisek emelték a magasba a kupát

Minden egyes játéknap után pontokat kaptak az oktatási intézmények: az első helyezett egy, a második két pontot és így tovább. Így a végén az az iskola nyert, aki a legkevesebb pontot gyűjtötte össze. A návaysok semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen már a csütörtöki napra behozhatatlan előnyre tettek szert. A 2017-es Őszi Sporthét végeredménye: 1. a Návay Lajos, 2. a Juhász Gyula, 3. a JAG, 4. a Galamb József.

A kerisek emelték a magasba a kupát

Az idei győztes iskola tizenharmadik osztályosa Siska Bettina. - Nagyon szeretem a kereskedelem, a vállalkozás világát, ezért maradtam a Návayban továbbtanulni - árulta el a 19 éves diáklány. Bettina életében a sport is komoly szerepet játszik. - Korábban kézilabdáztam, most pedig teniszezem - tudtuk meg tőle. A sporthéten számos meccsen vett részt, így többek között kézilabdában, fociban és floorballban is hozzájárult ahhoz, hogy a keri legyen az első.

A kerisek emelték a magasba a kupát

Munkatársunktól. K.