2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Égető Réka | 2017-12-03 19:50:15

A kedvencekért is égtek a gyertyák

Egyszerre húsz városban gyújtottak gyertyát vasárnap 17 órakor a megkínzott és hontalan állatokkal együttérzők. Hódmezővásárhely is csatlakozott az akcióhoz, amelyet a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete szervezett.

A kedvencekért is égtek a gyertyák

Az országos akcióvá nőtt flashmob Mucika történetével kezdődött. A nyáron ugyanis ismeretlen elkövetők élve megnyúztak a Mucika nevű cicát Óbudán. Az eset után sokan börtönt követeltek az állatkínzóknak.

A kedvencekért is égtek a gyertyák

Egy civil kezdeményezés azzal kívánta felhívni a problémára a közvélemény figyelmét, hogy flashmobbal emlékeztette az embereket a megkínzott áldozatokra. A civil kezdeményezés nem állt meg az augusztusi gyertyagyújtásnál. Sikerült országos szintre emelni akciójukat. December 3-án már országszerte 20 városban lobbantak fel lángokgyújtottak gyertyákat a cél érdekében.

A kedvencekért is égtek a gyertyák

Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren lobbantak fel a lángok a kisállatok védelmének érdekében. Az esemény helyi szervezői a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete volt.

A kedvencekért is égtek a gyertyák

Genye Helga

Genye Helga önkéntes a következőket mondta el: "Ugyan létezik Magyarországon állatvédelmi törvény, de sok esetben ezt nem tartják vagy nem tartatják be, így semmiféle visszatartó ereje nincs a jelenleg hatályos törvényeknek. Emiatt rengeteg kegyetlen állatkínzásról hallunk nap mint nap, és minél több embernek az összefogására van szükség ahhoz, hogy változás történjen."

ÉR.