2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Gazdaság és Politika
Tudósító | 2017-10-06 11:05:08

A Jobbik újabb pontjai lettek nyilvánosak

A mezőgazdaság, valamint a műemlék és a kulturális örökség védelméről szóló pontokat fejtette ki dr. Kiss Attila pénteken Makón. A Jobbik 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjének 12 fejezetből, összesen közel 70 pontból álló programja van, s ebből ismertetett néhányat.

A Jobbik újabb pontjai lettek nyilvánosak

Dr. Kiss Attilát indítja a Jobbik a 2018-as parlamenti választásokon a 4-es számú választókerületben. Az országgyűlési képviselőjelölt márciusi bemutatkozása során elmondta, hogy a programja 12 fejezetből, vagyis közel 70 pontból áll. A pénteken Makón tartott sajtótájékoztatóján most ebből újabb néhányat hozott nyilvánosságra, fejtett ki bővebben.

A Jobbik újabb pontjai lettek nyilvánosak

Mielőtt rátért volna az újabb pontokra, az aktuális belpolitikai eseményekre reagált. - Mára biztossá vált, hogy a Jobbik váltja le a Fideszt 2018-ban vagy senki más, ugyanis a visszalépésével nem csupán Botka László, hanem az egész baloldal kiszállt a versenyből, s idéznék az ő nyilatkozatából: aki ma kormányváltást akar, annak egyetlen alternatíva a Jobbik, minden más voks elveszett szavazat, ami Orbán Viktor hatalmát erősíti, s ezt Botka László mondta - emelte ki Kiss Attila.

A Jobbik újabb pontjai lettek nyilvánosak

Akkor következzen néhány újabb fejezet a jelölt választási programjából. Az első a mezőgazdaság. - A hagymatermesztés virágzásának idején Makó a magyar mezőgazdaság egyik fellegvára volt, a helyzet mára aggasztóvá vált, s a helyi gazdalkodást vissza kell fordítani a megszűnés széléről, hiszen oda sodródott - fejtette ki Kiss Attila. A javaslatai: állami támogatással élelmiszerfeldolgozó üzemet kell létesíteni, a korábbi hagymakutató intézet hagyományaira alapozva zöldségnemesítő állomást kell kialakítani, valamint azt kell megvizsgálni, hogy makón létrejöhet-e növénytermesztési profilú egyetemi tanszék. A jelölt szerint ezek a fejlesztések a városnak nagy előnyt jelentenének, hiszen a kutatási szektor beindulásával megnőne Makó népességeltartó ereje is.

A Jobbik újabb pontjai lettek nyilvánosak

A következő elem a műemlékek és kulturális örökségek védelme. - A történelem során Makó számos gyönyörű épülettel gazdagodott, napjainkra ezek közül számos katasztrófális helyzetbe került, éppen ezért külön fejezetet szentelek a védelmükre - folytatta Kiss Attila. A jelölt kifejtette: felújítaná a régi városházát, s megvizsgálná annak lehetőségét, miként lehetne ezután a fürdőhöz csatolni, továbbá rendbe hozná a Lonovics sugárúti egykori ideggondozó épületét, s benne idősek otthonát lehetne kialakítani. - Mivel a választókerület nem csupán Hódmezővásárhelyből és Makóból áll, így a Rónai-örökséget is ápolni kell, s ezen belül a kiszombori tornyos kastély felújítását szorgalmazom - mondta végül Kiss Attila.

Munkatársunktól. K.