2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Gazdaság és Politika
Herczegh Sándor | 2018-01-05 20:57:34

A Jobbik és az LMP még nem döntött

Sajtótájékoztatón jelentette be ma Márki-Zay Péter, hogy függetlenként indul a hódmezővásárhelyi időközi polgármesterválasztáson, melyet a korábbi városvezető, Almási István halála miatt kellett kiírni. Hangsúlyozta: a megmérettetésnek az volt a feltétele, hogy valódi függetlenként szállhasson ringbe, ugyanakkor az atv.hu informácói szerint az MSZP és a Gyurcsány Ferenc vezette DK már kiállt Márki-Zay mellett.

A Jobbik és az LMP még nem döntött

(a kép forrása: Index.hu/Facebook)

Az egykori villamosmérnök függetlenként indul, azonban az ellenzéki pártok nem indítanak saját jelöltet és szimpatizánsaikat arra kérik, Márki-Zayra adják a voksukat. Legalábbis erről értesült az index.hu. A jelölt azt mondta: az még csak helyi szinten dőlt el, hogy az MSZP és a Jobbik nem indít ellene jelöltet.

„Indulásom szigorú feltétele volt, hogy valódi függetlenként képviselhessem a vásárhelyieket, pártállástól függetlenül fideszes és jobb vagy baloldali ellenzéket egyaránt. A pártoktól pénzt nem fogadok el, mint magánember azonban minden elkötelezett vásárhelyi támogathat” – nyilatkozta a független polgármester-jelölt az RTL Híradójának.

A Jobbik alelnöke azt közölte, hogy még nem született döntés Márki-Zay támogatásáról.

„Ha lesz konkrét döntés ebben az ügyben, akkor egy sajtótájékoztató keretein belül tudunk válaszolni” – mondta Z. Kárpát Dániel. Az MSZP elnöke megerősítette, hogy támogatják a független jelöltet. Molnár Gyula ugyanakkor cáfolta, hogy megállapodtak a Jobbikkal. „A magam részéről semmilyen együttműködést nem tudok elképzelni a következő időszakban, sem taktikai, sem stratégiai együttműködést a Jobbikkal. Tőlünk senki nem tárgyalt velük” – szögezte le.

A DK alelnökét pont az alatt az ülés alatt érte el az ATV, ahol a támogatásról döntöttek. „Hiszünk abban, hogy egy közéletben jártas ember támogatása és a demokratikus pártok összefogása az elvezethet oda, hogy Hódmezővásárhelyen is képesek vagyunk eredményesen kampányolni és választást nyerni” – nyilatkozta Varju László. Az LMP azt közölte: még nem döntöttek arról, hogy támogatják-e a jelöltet.

(forrás:atv.hu)