2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Gazdaság és Politika
Herczegh Sándor | 2018-02-07 19:13:44

A HVG is Vásárhellyel foglalkozik

Szanyi Tibor EP-képviselő nem érti, miért kell olyan polgármester-jelöltet támogatni Hódmezővásárhelyen, akit a Jobbik is.

A HVG is Vásárhellyel foglalkozik

Bonyolódik a helyzet Hódmezővásárhelyen: nem elég, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszállt a kampányba a fideszes alpolgármester mellett, a másik oldalon megérkezett Szanyi Tibor EP-képviselő, aki nem érti, miért kell azt a Márki-Zay Pétert támogatni, aki mögé felsorakozott a teljes ellenzék a Jobbiktól az MSZP-ig, legalábbis olyan szinten, hogy nem indítanak ellene senkit.

Szanyi Tibor Strasbourgból telefonált be a Rádió7 műsorába, és arról beszélt, büszke Hernádi Gyulára - aki függetlenként indul a választáson - , aki szerinte kiváló polgármestere lenne Hódmezőváráshelynek, ráadásul szerinte nincs is kizárva az MSZP-ből. Hernádit a párt helyi alapszervezete zárta ki, miután bejelentette indulását Márki-Zay Péterrel szemben. Ez akkor lesz hivatalos, ha a kongresszus is dönt róla.

Szanyi felháborítónak nevezte, hogy a helyi MSZP nem Hernádi Gyula mögé állt be, ezt igazságtalannak tartja, Hernádit pedig "kitűnő balolali zászlóvivőnek."  Megkerestük Nyakó Istvánt, az MSZP szóvivőjét, aki azt mondta, Szanyi ügye az elnökség kompetenciájába tartozik, aki nem az MSZP által favorizált jelöltet támogatja, annak számolnia kell a következményekkel.

(forrás: hvg.hu)