2018. január 16. kedd, Gusztáv
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Felhős / 2°C
sze / 4°C
cs / 2°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-04-20 15:28:42

A hideg és az eső sem fogott ki az atlétákon

Szeszélyes április. A kifejezés, ami talán költői képként él bennünk, a szeszély azonban olykor ökölcsapásként véteti észre magát. Ez történt most is. Az időjárás csúnyábbik arcát fordította felénk. A városi atlétikai diákolimpia versenyzői azonban fityiszt mutattak az időnek és a hideg és az eső ellenére is jeleskedtek kedvenc sportágukban.

A hideg és az eső sem fogott ki az atlétákon

Ronda felhők pöffeszkednek az égen, esőt köpnek magukból, amelybe mintha olykor egy kis hó is vegyülne. Az embernek ilyenkor nem sok kedve van a mozgáshoz. Meleg tea, takaró és egy jó könyv vagy film. Áprilisban mondjuk nem ez a divat, de az időjárás most bemutatott – mit szépítsük.

A hideg és az eső sem fogott ki az atlétákon

Néhány harcos fiatal azonban a szitáló esőtől és az olykor erővel arcon támadó széltől sem riadt vissza. A városi atlétikai diákolimpia nem maradhatott el. Az elmúlt években egyébként is kissé kikopott a verseny a köztudatból. Hol az időjárás csacskasága miatt, hol pedig a vásárhelyi stadionban zajló fejlesztések miatt nem tudtak megmérettetést rendezni.

Most, több mint 5 év után azonban a szervezők és a résztvevők nem hagyták, hogy fuccsba dőljön az egész. Közel 100 fiatal jelent meg a többféle feladatból álló erőpróbán.

A hideg és az eső sem fogott ki az atlétákonBerta Adrien

„A versenyszámokat leegyszerűsítettük, így nem azok a számokat rendezzük, amelyek egyébként a megyei diákolimpián vannak. 100 méteres síkfutás, távolugrás, magasugrás, 2000 méteres futás és súlylökés szerepel a programban. Valamint az érettségizők számára 60 méteres futással és kislabda-hajítással készültünk, amely számukra jó felmérő lehet.” – nyilatkozta Berta Adrien, a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája testnevelő tanára.

A hideg és az eső sem fogott ki az atlétákon

A két korosztályban rendezett viadalon a 1997-1998-1999-es születésűek egy kategóriában, míg a 2000-2001-2002-es születésűek egy másik kategóriában vehettek részt. A jó eredményeket elérő fiatalokat érmekkel jutalmazták. A versenyszabályzat érdekessége okán azonban a megyei versenyen való részvételhez nem volt szükség a városi tornán történő megjelenés.

A megyei atlétikai diákolimpiát 2017. április 25-26. között szintén Hódmezővásárhelyen a városi stadionban rendezik.

szcs