2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-06 11:12:00

A hétvégén beemelik a kopáncsi körhíd elemeit

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője tartott a 47. sz főút Hódmezővásárhely elkerülőnél aktuálisan zajló munkálatokról sajtótájékoztatót, 2017. július 6-án, csütörtökön, 10 órakor.

Hegedűs Zoltán alpolgármester elmondta, hogy júniusban elindult a cementstabilizációs útalap építése, majd a héten az alap aszfalt felvitelét kezdték meg.

"Már út kinézete van az elkerülőnek, és úgy tűnik a hétköznapi ember számára is, hogy itt lehet majd a jövőben közlekedni." - tette hozzá a képviselő.

A hétvégén beemelik a kopáncsi körhíd elemeit

A hétvégén beemelik a kopáncsi körhíd elemeit

Tájékoztatták a sajtó munkatársait arról is, hogy a hídépítési munkálatok esetében az alapépítmények mindenhol elkészültek, a körtvélyesi útnál elindult a kerékpáros aluljáró építése, a szentesi vasút vonal felett húzódó híd esetében pedig már beemelték azokat a beton elemeket, amelyre a beton pályalemez építése kezdődött meg. Az elkerülőn három híd lesz, amikbe 330 tonna szerkezeti acél, és 13 000 köbméter beton kerül.

A hétvégén beemelik a kopáncsi körhíd elemeit

A hétvégén, pedig a szegedi út felett található kopáncsi körhíd elemeit fogják beemelni. Az acélszerkezeteket, amik a végcsomópont ívét fogják megadni, szombaton és vasárnap éjjel 23 óra 20 perc, és  hajnali 4 óra között. Az adott útszakaszt a munkálatok idejére kétszer fogják teljesen lezárni, mivel minden este két-két elem fog a helyére kerülni.

A hétvégén beemelik a kopáncsi körhíd elemeit

"Négy darab gerendát fognak beemelni a hétvégén. Az elemek elhelyezésének idejére, körülbelül 20-30 percre teljes szélességében lezárják a főutat. Napközben továbbra is sebességkorlátozás mellett, irányonként egy-egy sáv van biztosítva a járműforgalom számára."  - tájékoztatott Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

A hétvégén beemelik a kopáncsi körhíd elemeit

Szombaton és vasárnap éjszaka, tehát kétszer kell majd számítani egy nagyjából fél órás teljes útlezárásra annak, aki útnak indul Szeged és Hódmezővásárhely közt.