2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Gazdaság és Politika
Szabó Viktor | 2018-02-07 20:06:38

A gazdaságról beszélt Márki-Zay

Gazdaságfejlesztési fórumot tartott dr. Márki-Zay Péter szerda délután Hódmezővásárhelyen, a Kertvárosi Olvasókörben. A fórumon körülbelül 20-an vettek részt.

A gazdaságról beszélt Márki-Zay

A polgármester-jelölt hosszasan ismertette, hogy a tengerentúlon, és más európai országokban milyen ismereteket szerzett, milyen kalandokban volt része. A külföldi tapasztalatszerzései után hazatérve a városházán próbált munkát találni, ám úgy érezte, hogy így nem tudott volna eleget tenni Hódmezővásárhely gazdaságának fellendítéséért.

A gazdaságról beszélt Márki-Zay

Beszédében kitért arra, hogy sok mindenben egyetért Lázár János országgyűlési képviselővel, például abban, hogy az Európai Unió milliárdjait Magyarország nem a gazdaság fejlesztésére költötte, és ebben még fejlődni kell.

A gazdaságról beszélt Márki-Zay

Szó esett arról is, hogy ha őt választják meg polgármesternek, a fejlesztések nem fognak leállni Hódmezővásárhelyen, azokat még ő sem tudja megakadályozni.

Ezen a választáson önök miről döntenek? Egy polgármester személyéről döntenek, de a közgyűlés, ahol 10 fideszes honatya ül, és mindössze 4 ellenzéki, az továbbra is fideszes többségű marad. Ez a polgármester, aki reményeim szerint én leszek, továbbra is végre kell hajtson mindent, amit a többség megszavaz” – mondta el dr. Márki-Zay Péter.

A gazdaságról beszélt Márki-ZayDr. Márki-Zay Péter

A vállalkozóknak a jelölt elmondta, hogy meg kell tanítani a gyerekeket tanulni, hiszen nem az a fontos, amit az iskolákban megtanulnak, hanem amit az élet és a munkahelyek tanítanak nekik.

A találkozón hozzá is lehetett szólni a témához. Az egyik vállalkozó elmondta, hogy Hódmezővásárhely nem mezőgazdasági város volt, hanem ipari város. Ma már azonban hiába bővítik az ipari parkot, nem fognak benne dolgozni.

Márki – Zay Péter válaszában elmondta, hogy 2009-ben részt vett egy fórumon, és mint közgazdász elmondta, hogy a jövő nem a mezőgazdaság bővítése. „A munkaerőt sajnálatos módon nem a magyar mezőgazdaság szívta fel, hanem a nyugati ipar” – fogalmazott.

A gazdaságról beszélt Márki-Zay

 

Sz.Viktor