2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Felhős / 6°C
p / 4°C
szo / 1°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2018-01-12 19:48:08

A gazdákat is kérdezték a költségvetésről

A gazdaszervezetek képviselőivel egyeztetett Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere péntek délelőtt. A 2018-as költségvetés tárgyalása előtt az elöljáró fontosnak tartja, hogy konzultáljon a helyi szervezetekkel.

A gazdákat is kérdezték a költségvetésről

A tárgyalás fő célja az volt, hogy megbeszéljék, hogy Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata hogyan tud segíteni a város közigazgatási területén munkálkodó gazdatársadalom tagjainak. A megbeszélésen több olyan fontos javaslat is elhangzott, ami érdemben tudja segíteni a gazdák munkáját. Felmerült a külterületi közútrendszer fejlesztése, a közbiztonság további javítása a tanyás térségekben és a helyi védjegy létrehozása is.

A gazdákat is kérdezték a költségvetésről

Felvetettük az egykori tanyaközpontokban telepített villamos rendszer fejlesztése is. Nagyon fontos elvárás lenne, hogy az önkormányzat fejtsen ki nagyobb lobbi tevékenységet, segítsen a gazdáknak azzal, hogy az egykori villamos rendszereket fejlesszék. Úgy gondoljuk, hogy ez vásárhelyi kezdeményezésre lehet egy országos program része, mivel ez a Dél-Alföld összes megyéjében problémát jelent” – nyilatkozta Benkő Zsolt a Gazdasági Egyesület elnöke.

A gazdákat is kérdezték a költségvetésrőlBenkő Zsolt

Kispál Ferenc, a Gazdakörök Csongrád Megyei Szövetségének elnöke elmondta, hogy a következő egyeztetésen már kialakulhat az, hogy a külterületi utakat miként tudják majd karban tartani, valamint kiderülhet az is, hogy kik fogják ezt a munkát végezni. Kiemelte továbbá, hogy szükség van egy versenyképes agrárképzésre. A jelenlegi agrármérnökök jelenleg is jól képzettek, csak a gyakorlat hiányzik, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy vállalkozás foglalkoztatni tudja a fiatalt.

A gazdákat is kérdezték a költségvetésrőlKispál Ferenc

A helyi gazdatársadalom vezetői bíznak, és támogatják Hegedűs Zoltán polgármesteri jelöltségét. Szeretnék minden gazdatársunkat arra kérni, hogy támogatásával Hegedűs Zoltánt támogassák, hiszen ő a záloga annak, hogy Hódmezővásárhely a folyamatban lévő közel 200 milliárd forintos fejlesztését végig vigye” – nyilatkozta Szél István, a Magosz városi, és az Agrárkamara megyei elnöke, akinek a kéréséhez csatlakozott Benkő Zsolt és Kispál Ferenc is.

A gazdákat is kérdezték a költségvetésrőlSzél István

 

Sz.Viktor