2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Közélet és Művelődés
Szabó Viktor | 2017-10-12 21:07:47

A finnek is imádják Mártélyt

A 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitásával kezdetét vette a 19. képzőművészeti szimpózium Hódmezővásárhelyen. Az egyhetes táborban hat művész vesz részt, akik a csütörtöki művésztalálkozón kiegészültek öt Finnországból érkező alkotóval.

A finnek is imádják Mártélyt

Hétfőn kezdődött, és péntekig tart az az egy hetes tábor, amiben hat művész vesznek részt. Hódmezővásárhelyről Kéri László Munkácsy-díjas és Tornyai-plakettes festőművész, Blaski Márta grafikusművész és Sonkoly Tibor festőművész érkeztek, más városokból pedig Gallov Péter grafikusművész, Jagicza Patrícia Linda fiatal festők nívódíjas festőművész és Kondor Attila Tornyai-plakettes festőművész érkeztek.

A finnek is imádják Mártélyt

A csütörtöki napon a képzőművészeti szimpózium résztvevői találkozhattak azzal az ötfős finn delegációval, akik a Mártélyi Művésztelepen vannak elszállásolva.

A finnek is imádják Mártélyt

Vasárnap érkeztünk Budapestre, és onnan jöttünk Mártélyra. Lenyűgözött minket a magyar időjárás, szerencsére nagyon jó időt fogtunk ki. Mártély egy olyan hely, amilyet sehol máshol a világon nem találtunk eddig. Csöndes, nyugodt, békés és ezért a legalkalmasabb hely a festéshez. Nem először járunk Magyarországon, Mártélyon, de nem is utoljára. Otthon, Finnországban egy 30 főből álló művészcsoportunk van, így meglátjuk még, hogy kik jönnek még ide vissza közülünk.” – nyilatkozta Tiina Lamminen, finn festőművész.

A finnek is imádják MártélytTiina Lamminen

A kellemes beszélgetéseken túl csütörtök este egy finom vacsora is várta az alkotókat, ami közben további eszmecseréket tudtak folytatni a művészetekről.

A finnek is imádják Mártélyt

 

Sz.Viktor