2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-02-04 23:12:55

A felnőtté válás küszöbén - Galériával!

A két szakgimnáziumi mellett az idén először egy szakközépiskolai osztály is végez a makói Návay iskolában. A diákoknak ünnepélyes keretek között szombat este tűzték fel a felnőtté válás ezen kis jelképét, a szalagot.

A felnőtté válás küszöbén - Galériával!

Aprócska szalagok várták szombat este a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának végzőseit a makói Erdei János Városi Sportcsarnokban. Három osztály lépett a felnőtté válás küszöbére, akik pár hónap múlva elhagyják az intézményt, hogy egy új és sokkal nehezebb életet kezdjenek.

A felnőtté válás küszöbén - Galériával!

- Igen nagy örömmel tölt el, hogy kinevezésem óta az első szalagavató bálomat nyithattam meg - nyilatkozta Kincses Tímea. A tagintézmény vezetője kiemelte: az is nagyon fontos, hogy a két szakgimáziumi osztály mellett idén először egy szakközépiskolai is végez. Leendő közgazdászokon, kereskedelmiseken és logisztikusokon kívül most már karoszérialakatosoktól és eladóktól is hamarosan búcsút vehetnek.

A felnőtté válás küszöbén - Galériával!

Az utolsó éves kerisek közül néhányan még keresik az útjukat, mivel egyelőre még nem tudják, mivel is szeretnének foglalkozni. A végzősök jelentős része azonban már konkrét elképzelésekkel vág neki az úgynevezett nagybetűs életnek.

A felnőtté válás küszöbén - Galériával!

Dóri Enikő egykoron azért választotta a kerit, mert az érettségi mellett okj-s képzést is tud szerezni. - Pénzügyi és számviteli szakon szeretném megszerezni a képesítést, mivel mérlegképes könyvelőként kívánok elhelyezkedni - árulta el a 12/a osztályos diáklány. Miután sikeresen befejezi a kerit, a Szegedi Tudományegyetem gazdasági szakán tanulna tovább. - A családomban nincs egyetlen egy olyan sem, aki a számok világában dolgozna, de ez engem nagyon vonz, így én lennék az első, ha összejönne - tette hozzá bizakodóan Enikő.

A felnőtté válás küszöbén - Galériával!

Munkatársunktól. K.