2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-10-30 12:04:53

A Fekete Sas Kupáig vezet a ritmus

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg szombaton a Fekete Sas Kupa Táncversenyt Hódmezővásárhelyen. Ennek részleteiről beszélgettünk a Rádió 7 hétfői Napraforgójában Móczó Jánossal, a Promenád Táncsport Egyesület edzőjével, valamint Nagy Evelinnel és Balogh Csabával, a Promenád Táncsport Egyesület táncosaival.

A Fekete Sas Kupáig vezet a ritmus

A hódmezővásárhelyi verseny egyik legnagyobb különlegessége maga a helyszín. A táncversenyeket legtöbbször különféle sportcsarnokokban szokták megrendezni. Így a Fekete Sas impozáns közege egy olyan világba repíti el a táncosokat és a közönséget is, ami egyáltalán nem mindennapi. Ez plusz töltetet ad a versenyzőknek is, a nézők pedig csodás környezetben tudnak ámulni a táncosok tudásán. A tavalyi évben még egy lánykérést is a Fekete Sas Kupára időzítettek. November 4-én, szombaton fog kiderülni, hogy az idén számíthatunk-e ilyen különleges „kísérő rendezvényre”.

A Fekete Sas Kupáig vezet a ritmus

Móczó János

Móczó János, a Promenád Táncsport Egyesület edzője elmondta, hogy nagyon sok mindenre kell ilyenkor figyelnie a táncosoknak, akik teljesítménye mögött több év gyakorlás húzódik. A pontozó bírók meghatározott irányelvek mentén adják le voksukat, kiket szeretnének egy következő fordulóban látni. A legfontosabb, amire figyelnek, a zeneiség: egy-egy pár hogyan tud együtt élni a zenével. Minden egyéb ezután jön.

A Fekete Sas Kupáig vezet a ritmus

Balogh Csaba

A verseny folyamán az egészen fiataloktól kezdve a felnőttekig mindenki megmutatja a tudását a délelőtt 10 órakor kezdődő versenyen, ami az esti órákig fog tartani. Balogh Csaba, a Promenád Táncsport Egyesület táncosa Pető Gabriellával lép parkettre. Hat éve táncolnak együtt a fiatalok. Gyerekkori barátokként kerültek össze, amikor Gabi táncpárt keresett magának, így esett a választás a régi ismerősre, barátra. Csaba kezdetben nem annyira élvezte ezt a mozgásformát, aztán egy ponton felnyílt a szeme. Férfiként neki az a legfontosabb (és talán a legnehezebb is), hogy vezetni megtanuljon. Ehhez egyrészt nagyon pontos tánctudás kell, másrészt magabiztosság.

A Fekete Sas Kupáig vezet a ritmus

Nagy Evelin

A nő pedig követi. Nagy Evelin, az egyesület táncosa, aki az idei Fekete Sas Kupán mint szervező, lebonyolító fog részt venni, elmondta, hogy ehhez sokat kell érnie egy lánynak, nem szabad makacsnak lennie, és természetesen meg kell bíznia a partnerében. Evelin kilenc éve táncol, és számos szép siker van a háta mögött. Különleges élményként a külföldi versenyeket emelte ki, de a hódmezővásárhelyi megmérettetések is fontosak a számára, hiszen itt hazai közönség, rokonok és barátok előtt versenyezhetett.

November 4-én a tánc uralja a Fekete Sas parkettjét. Kedvcsinálóként előző évi tudósításainkat itt és itt olvashatja.

ÉR.