2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-01-05 18:25:47

A fejlődés éve indult el Maroslelén

- 2017 a kiemelkedő fejlődés éve lesz Maroslelén - mondta újévi köszöntőjében csütörtökön Martonosi György polgármester. Hamarosan elindulhat az új rendőrőrs és egy műfüves focipálya építése közel 100 millió forint értékben, de emellett még számos, összesen több száz millió forint értékű beadott pályázat elbírálására várnak a községben.

A fejlődés éve indult el Maroslelén

Bizakodva néznek erre az esztendőre a marosleleiek, s ennek tükrében koccintottak is egy-egy pohárka pezsgővel csütörtökön a polgármesteri hivatalban. Ugyanis a hagyományokhoz híven ekkor mondta el Martonosi György polgármester az újévi köszöntőjét, melyben egy kicsit összegezte az elmúl évet, illetve röviden vázolta, mire is számíthatnak idén a leleiek.

A fejlődés éve indult el Maroslelén

- Szerencsére 2016-ot is sikeresen tudtuk zárni, hiszen 200 millió forint összértékben valósulhattak meg fejlesztések a községben - mondta Martonosi György. A legnagyobb volumenű beruházás a 7 lakásos bérház építése volt, de emellett megújult az általános iskola két tanterme, az Árpád, a Petőfi és a Hunyadi utcában elkészült a járda, a Táncsics utcában pedig az aszfaltos út.

A fejlődés éve indult el Maroslelén

A beruházások 2017-ben nem csupán folytatódnak, hanem még a számuk is emelkedhet. - Elsőként két nagy és a helyiek által már nagyon várt építkezés indulhat el, az egyik az új rendőrőrs, a másik pedig a műfüves sportpálya kialakítása - folytatta a község vezetője. Ezen két fejlesztés összeköltsége majd 100 millió forint.

A fejlődés éve indult el Maroslelén

A fentieken kívül még számos pályázat elbírálására várnak az idén a marosleleiek. Ezek közül a legnagyobb a Hódmezővásárhelyet Makóval összekötő kerékpárút megépítése, melynek a községen átvezető szakasza 503 millióba kerül. Emellett 40 millióért a Rákóczi és a József Attila utca belvíz problémáit oldanák meg, 25 millióért bővülne a kispiac, 70 millióért a községháza és a könyvtár energetikai fejlesztése valósulhatna meg. A helytörténeti gyűjteményt 39 millióból lehetne rendbe tenni, az ipari parkban épülne egy 120 milliós inkubátorház, valamint az általános iskola felső tagozatosainak helyet biztosító épületszárny tetejét 15 millióból lehetne felújítani.

A fejlődés éve indult el Maroslelén

Munkatársunktól. K.