2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-06-17 15:16:44

A búcsú édes-sós könnyei - Galéria!

Egy kicsit feledésbe merült, de most újraélesztett hagyomány is színesítette szombaton a maroslelei iskola ballagását. A legjobb végzősnek jár Alma Mater Díjat újból kiosztották, Tremmel Mirtill kapta, akinek a neve elsőként került bele az Aranykönyvbe. Huszonöten búcsúztak - könnyek között - az iskolától.

A búcsú édes-sós könnyei - Galéria!

Még a színes lufik sem tudták a búcsúzás fájdalmát enyhíteni szombaton a maroslelei általános iskola udvarán. A 25 elballagó diák - természetesen csak a lányok, mert a fiúk nem sírnak, ahogy egy kemény srác meg is jegyezte - könnyek közepette borult egymás nyakába.

A búcsú édes-sós könnyei - Galéria!

A maroslelei ballagók névsora: Antal Tamás József, Árva Ákos, Balázs Roland Tamás, Bálint Tamás, Csordás Viktória, Ferenczi Balázs Gyula, Gazdag Vanda, Kerekes Krisztián, Kis Fanni Katalin, Krajnyák József, Mihály József, Molnár Dávid, Nagy Ariella, Nagy Vivien, Nagypál Zoltán Dominik, Ramotai Elvira, Recski Ádám Milán, Sipos Renátó, Szabó Eszter, Török Péter, Tremmel Mirtill, Vaga Vivien Nikolett, Veszelovszki Péter, Veszelovszki Richárd és Zombori Edina. Osztályfőnök: Kaszáné Kovács Erika és Kozákné Csorba Judit.

A búcsú édes-sós könnyei - Galéria!

A ballagási hagyományokat évtizedek óta követik Maroslelén. - Most egy kicsit feledésbe merült szokást is újból elővettünk, illetve kiegészítettünk - tudtuk meg Schulcz János igazgatóhelyettestől. Ez pedig nem más, mint az Alma Mater Díj, a kiegészítés pedig az Aranykönyv. Hogy pontosan mik is ezek, illetve milyen más ballagási szokáson vannak még a községben, azt Schulcz János itt részletezi:

A búcsú édes-sós könnyei - Galéria!

A búcsú édes-sós könnyei - Galéria!

Tremmel Mirtillel nyit az Aranykönyv

A díjat Tremmel Mirtill vehette át és az ő neve, aláírása és fényképe került bele elsőként az Aranykönyvbe. - Még mindig nem hiszem el, hogy vége a nyolc évnek, rettenetesen sajnálom - mondta könnyeivel küzdve Mirtill. Hozzátette: imádja az osztálytársait, kiváló csapat kovácsolódott össze. - Nagy keményen dolgoztam, szerintem ezzel érdemeltem ki ezt az elismerést, amit nagyon szépen köszönök - emelte ki a diáklány. Mirtill a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium angol szakára jelentkezett. Sikeres érettségi után pedig egyetemre szeretne járni, mert álma, hogy pszichológus legyen.

A búcsú édes-sós könnyei - Galéria!

Munkatársunktól. K.