2015. április 2. csütörtök, Áron
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
8°C
Felhős / 3°C
p / 8°C
szo / 6°C
Regionális Hírek
Szombat Mihály | 2012-04-26 18:31:03

A barattyosi bekötőút és közvilágítás is javításra szorul

A 2005 április 10-iki népszavazást követően tartozik Vásárhelyhez a Barattyosi Tanyaközpont, valamint a hozzátartozó mintegy 1000 hektárnyi földterület, ahol csütörtökön késő délután tartott fórumot Benkő Zsolt területi képviselő.

A csatlakozás után a legfontosabb volt a településrész könnyebb megközelítésének biztosítása, mely egy egészen a tanyaközpontig húzódó kerékpárút megépítésével valósult meg. Az aktuális feladatot ennek karbantartása és rendbetétele jelenti majd a nyár folyamán mondta el a képviselő.

A közvilágítás problémáját is hamar megoldották, valamint minden ház ivóvízellátása is biztosított lett saját vízszivattyúk telepítésével. A belső házak elérését pormentesített úttal tették jobbá, ez közel aszfalt minőségű szórt kavicsos borítást jelent, és nagy hibák nem is mutatkoznak rajta.

Egy kísérleti program keretében néhány éve telepített az önkormányzat a főúti bekötő út mellé három napelemes teleppel rendelkező közvilágítást biztosító kandelábert, melynek karbantartása már többször megtörtént, és mint Benkő Zsolt elmondta, most is esedékessé vált.

Ugyancsak az elkövetkezendő hetek-hónapok feladata a bekötő út kátyúmentesítése, mely éppen időszerű, hiszen hatalmas gödrök, egyenetlenségek tátongnak az úttesten. Az út, mintegy 100 méter hosszúságú, önkormányzati kezelésben van, a kátyúzását pedig a külterületi útfelújítások sorába szeretné beilleszteni a képviselő.

A Vásárhelyről kivezető kerékpárúttal is foglalkoznak, hiszen nyáron azt még többen használják, így az út menti növényzetet vágni fogják, és karbantartás munkálatokat is végeznek. A csatorna felett átívelő korlát hiányzik, az addig balesetveszély forrása lehet, de az út állapotára is folyamatosan figyelni kell, emelte ki Benkő Zsolt.

A fórumon jelen volt még Henes Zoltán körzeti megbízott, aki az aktuális szabálysértési változásokról informálta a megjelenteket. Benkő Zsolt beszélt még a tervezett északi elkerülőről, mely jelentős befolyással lehet a barattyosiakra is.

A városfal és a Dögös dűlő között csatlakozik az elkerülő majd a 45-ös főútba, egy két szintben megvalósuló rombuszt formázó alul-felüljárós becsatlakozással. A beruházásra még azonban várniuk kell az itt lakóknak mivel a tervezett kezdés 2014, a befejezés éve pedig várhatóan 2016.

Szombat Mihály

Kutasi Roland | 2015-04-01 20:58:02

Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány április 1-jei hatállyal megbízta dr. Rádi Norbert rendőr alezredest (a képen jobbról) a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes beosztás ellátásával, és dr. Harkai István rendőr alezredest (a képen balról) a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetésével bízta meg.

Tudósító | 2015-04-01 20:38:27

Íz- és harmóniavilág a befőttes üveghegyen túl - címmel írt győztes dolgozatot a makói Hustiák Regina. A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola tizenegyedikese lett Nagykőrösön, az Országos Tudományos Diákkonferencia abszolút első helyezettje úgy, hogy a legjobb előadást is ő tartotta.

Tudósító | 2015-04-01 20:26:03

Hatalmas érdeklődés, szinte teltház, tapintható izgatottság – a címszavas összefoglalása a Kozmutza Flóra Oktatási Intézmény által harmadik alkalommal megrendezett gálaműsornak.

Megyeri József | 2015-04-01 18:48:54

Gőzerővel végzik a vásárhelyi kórház felújítását. A korszerűsítéssel az orvosok hatékonyabban tudják végezni a munkájukat: a betegek magasabb szintű ellátást kapnak – mondta dr. Kallai Árpád főigazgató szerda délután, a Mindszenten megtartott kórházfórumon.

Égető Réka | 2015-04-01 18:01:40

Egy lélegzetvételnyi lelki törődést kaphattak szerda délután a Németh László Városi Könyvtár olvasótermébe érkezők, amikor Albertné Tóth Erzsébet jógaoktató mesélt múltjáról, jelenéről, de leginkább a vini-jógáról. Ez utóbbiról szerzett ismereteit könyv formájában is bemutatta.

Szeri Csaba | 2015-04-01 18:01:28

Szerdán egyáltalán nem volt meleg idő, habár itt a tavasz, egyelőre széllel tarkított, ettől függetlenül a Rádió 7 stúdiójában, felforrt a vérünk. Nem a Szürke ötven árnyalatát néztük meg, hanem Cozombolis járt nálunk, akivel a Kívánságműsorban is beszélgettünk egy kicsit.

Kutasi Roland | 2015-04-01 17:59:10

Mint ismeretes, a Takarékbank – élve törvény adta jogával – novemberben azonnali hatállyal menesztette a Fontana Credit Takarékszövetkezet két ügyvezető igazgatóját, valamint az igazgatóság és a felügyelőbizottság elnökét. A döntésnek köszönhetően a Fontana Credit Takarékszövetkezet működése ma minden korábbinál biztonságosabb – fogalmazta meg a pénzintézetet jelenleg vezető Éliás Csaba a Vásárhelyi Televíziónak adott írásos interjújában.

Soós Kata | 2015-04-01 17:35:32

A Katolikus Egyház idén is megemlékezett nagyböjt alatt Jézus Krisztus szenvedéséről Hódmezővásárhelyen Keresztúti imádsággal. A szerdai rendezvény istentisztelettel kezdődött, majd a katolikus hívek a Szent István templomtól indulva vitték a keresztet a városban.