2014. november 28. péntek, Stefánia
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
2°C
Eső / 2°C
szo / 2°C
v / 5°C
Regionális Hírek
Szombat Mihály | 2012-04-26 18:31:03

A barattyosi bekötőút és közvilágítás is javításra szorul

A 2005 április 10-iki népszavazást követően tartozik Vásárhelyhez a Barattyosi Tanyaközpont, valamint a hozzátartozó mintegy 1000 hektárnyi földterület, ahol csütörtökön késő délután tartott fórumot Benkő Zsolt területi képviselő.

A csatlakozás után a legfontosabb volt a településrész könnyebb megközelítésének biztosítása, mely egy egészen a tanyaközpontig húzódó kerékpárút megépítésével valósult meg. Az aktuális feladatot ennek karbantartása és rendbetétele jelenti majd a nyár folyamán mondta el a képviselő.

A közvilágítás problémáját is hamar megoldották, valamint minden ház ivóvízellátása is biztosított lett saját vízszivattyúk telepítésével. A belső házak elérését pormentesített úttal tették jobbá, ez közel aszfalt minőségű szórt kavicsos borítást jelent, és nagy hibák nem is mutatkoznak rajta.

Egy kísérleti program keretében néhány éve telepített az önkormányzat a főúti bekötő út mellé három napelemes teleppel rendelkező közvilágítást biztosító kandelábert, melynek karbantartása már többször megtörtént, és mint Benkő Zsolt elmondta, most is esedékessé vált.

Ugyancsak az elkövetkezendő hetek-hónapok feladata a bekötő út kátyúmentesítése, mely éppen időszerű, hiszen hatalmas gödrök, egyenetlenségek tátongnak az úttesten. Az út, mintegy 100 méter hosszúságú, önkormányzati kezelésben van, a kátyúzását pedig a külterületi útfelújítások sorába szeretné beilleszteni a képviselő.

A Vásárhelyről kivezető kerékpárúttal is foglalkoznak, hiszen nyáron azt még többen használják, így az út menti növényzetet vágni fogják, és karbantartás munkálatokat is végeznek. A csatorna felett átívelő korlát hiányzik, az addig balesetveszély forrása lehet, de az út állapotára is folyamatosan figyelni kell, emelte ki Benkő Zsolt.

A fórumon jelen volt még Henes Zoltán körzeti megbízott, aki az aktuális szabálysértési változásokról informálta a megjelenteket. Benkő Zsolt beszélt még a tervezett északi elkerülőről, mely jelentős befolyással lehet a barattyosiakra is.

A városfal és a Dögös dűlő között csatlakozik az elkerülő majd a 45-ös főútba, egy két szintben megvalósuló rombuszt formázó alul-felüljárós becsatlakozással. A beruházásra még azonban várniuk kell az itt lakóknak mivel a tervezett kezdés 2014, a befejezés éve pedig várhatóan 2016.

Szombat Mihály

Megyeri József | 2014-11-27 16:13:13

Hódmezővásárhely az iparűzési adó bevételét tekintve az ország felső rétegéhez tartozik - jelentette ki Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a város csütörtöki rendkívüli közgyűlésén. A politikus hozzátette, a lakosok az adóval tulajdonképpen nem az önkormányzatot fizetik, hanem szolgáltatásokat vásárolnak.

Soós Kata | 2014-11-27 16:00:48

Ismét gondol az idősekre Hódmezővásárhely önkormányzata. Idén is támogatják őket Erzsébet utalvány formájában, amiket a képviselők fognak házhoz vinni a 70 év feletti hódmezővásárhelyi polgároknak.

Tudósító | 2014-11-27 15:59:14

A 60 év Vásárhelyen című kiállításon, a művész visszaemlékezését hallgathatják meg az érdeklődők.

Szeri Csaba | 2014-11-27 15:32:10

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan idén is megrendezték az Eötvös Junior kupát Hódmezővásárhelyen, a Eötvös József Szakközépiskolában, ahol a környékbeli általános iskolák 7. és 8. osztályos diákjai szálltak harcba a vándorkupa elhódításáért.

Szeri Csaba | 2014-11-27 14:47:38

Kovács Margit Kossuth-díjas keramikus, szobrászművész, kiváló művész alkotásaiból nyílik kiállítás november 30-án, Hódmezővásárhelyen a Nemzetközi Kerámia Központban. Csütörtök délután Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész tartott sajtótájékoztatót a közelgő kiállítással kapcsolatban.

Tudósító | 2014-11-27 14:19:36

A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány működése nagyon fontos a város életében. Többek között a népkerti játszóteret is az alapítványnak köszönhetik a vásárhelyiek, amely európai viszonylatban is korszerűnek számít. A Napraforgó plusz vendégei Borsos Annamária a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány Kuratóriumi tagja és Burzon Mária az egyesület titkára voltak.

Tudósító | 2014-11-27 13:55:29

Farkas Éva és Czirbus Gábor voltak vendégei a csütörtöki Napraforgónak. A beszélgetés Makó város jelenlegi problémáit érintette.

Megyeri József | 2014-11-27 13:17:59

Sikeres Tanyaprogram működik az országban, azonban a rendőrség célja, hogy a külterületeken élők még nagyobb biztonságban éljenek. A „Pusztázó” elnevezésű V. Tanyakonferenciát csütörtökön tartották a hódmezővásárhelyi Városháza Dísztermében.