2015. május 6. szerda, Ivett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
17°C
28°C
Felhős / 17°C
cs / 28°C
p / 17°C
Regionális Hírek
Szombat Mihály | 2012-04-26 18:31:03

A barattyosi bekötőút és közvilágítás is javításra szorul

A 2005 április 10-iki népszavazást követően tartozik Vásárhelyhez a Barattyosi Tanyaközpont, valamint a hozzátartozó mintegy 1000 hektárnyi földterület, ahol csütörtökön késő délután tartott fórumot Benkő Zsolt területi képviselő.

A csatlakozás után a legfontosabb volt a településrész könnyebb megközelítésének biztosítása, mely egy egészen a tanyaközpontig húzódó kerékpárút megépítésével valósult meg. Az aktuális feladatot ennek karbantartása és rendbetétele jelenti majd a nyár folyamán mondta el a képviselő.

A közvilágítás problémáját is hamar megoldották, valamint minden ház ivóvízellátása is biztosított lett saját vízszivattyúk telepítésével. A belső házak elérését pormentesített úttal tették jobbá, ez közel aszfalt minőségű szórt kavicsos borítást jelent, és nagy hibák nem is mutatkoznak rajta.

Egy kísérleti program keretében néhány éve telepített az önkormányzat a főúti bekötő út mellé három napelemes teleppel rendelkező közvilágítást biztosító kandelábert, melynek karbantartása már többször megtörtént, és mint Benkő Zsolt elmondta, most is esedékessé vált.

Ugyancsak az elkövetkezendő hetek-hónapok feladata a bekötő út kátyúmentesítése, mely éppen időszerű, hiszen hatalmas gödrök, egyenetlenségek tátongnak az úttesten. Az út, mintegy 100 méter hosszúságú, önkormányzati kezelésben van, a kátyúzását pedig a külterületi útfelújítások sorába szeretné beilleszteni a képviselő.

A Vásárhelyről kivezető kerékpárúttal is foglalkoznak, hiszen nyáron azt még többen használják, így az út menti növényzetet vágni fogják, és karbantartás munkálatokat is végeznek. A csatorna felett átívelő korlát hiányzik, az addig balesetveszély forrása lehet, de az út állapotára is folyamatosan figyelni kell, emelte ki Benkő Zsolt.

A fórumon jelen volt még Henes Zoltán körzeti megbízott, aki az aktuális szabálysértési változásokról informálta a megjelenteket. Benkő Zsolt beszélt még a tervezett északi elkerülőről, mely jelentős befolyással lehet a barattyosiakra is.

A városfal és a Dögös dűlő között csatlakozik az elkerülő majd a 45-ös főútba, egy két szintben megvalósuló rombuszt formázó alul-felüljárós becsatlakozással. A beruházásra még azonban várniuk kell az itt lakóknak mivel a tervezett kezdés 2014, a befejezés éve pedig várhatóan 2016.

Szombat Mihály

Kutasi Roland | 2015-05-05 21:40:27

A Fidesz volt országgyűlési és önkormányzati képviselője és a Csongrád megyei 1-es választókerületi elnöke képviseli egy devizahitelessel szembeni perben a Lombar Lízing Zrt.-t. Bohács a perben azt próbálja elérni, hogy az adós ne minősüljön fogyasztónak, így ne kelljen elszámolniuk vele. Ez teljesen ellentétes a Fidesz álláspontjával, amely szerint a hitelszerződések fogyasztói jellegét utólag nem lehet felülvizsgálni - adta hírül a 444.hu.

Kutasi Roland | 2015-05-05 21:33:14

A Szegedi Törvényszék fittyet hány a forintosítást lehetővé tevő adósmentő jogszabályra, netán e helyett az uniós jogrendet tartja irányadónak? Mindenesetre még Léhmann Györgyöt is meglepte, amikor a szegedi bíróság arról értesítette egy devizahitel-perével kapcsolatban: az OTP Jelzálogbank Zrt. ellen a szerződés részbeni érvénytelensége iránt indított eljárásban május 13-ára tárgyalást tűzött ki.

Tudósító | 2015-05-05 21:01:11

A makói önkormányzat támogatni kívánja a helyi sportolókat. Ezért a sport@mako.hu-n a Maros-parti település lakói jelezhetik, hogy szerintük mit lenne érdemes e téren fejleszteni. Első lépésként az Erdei Ferenc téri sportpálya kiszolgáló helyiségeit újítják fel, ahol rengeteg gyermek edz.

Szeri Csaba | 2015-05-05 18:43:27

Paddockbeli pletykák szerint a Ferrari előszerződést kötött a jelenleg Williamst kormányzó Valtteri Bottasszal, aki 2017-ben válthatná honfitársát a vörösöknél. A Ferrari csapatfőnöke Maurizio Arrivabene nem cáfolta a híreszteléseket.

Szeri Csaba | 2015-05-05 18:28:40

A hétvégén az évszázad mérkőzéseként beharangozott bokszmeccsen Floyd Mayweather Jr. egyhangú pontozással győzte le ellenfelét Manny Pacquiaót. A napokban azonban kiderült, hogy a fülöp-szigeteki bunyós sérüléssel bajlódott, így akár egy visszavágó megrendezése is szóba került.

Tudósító | 2015-05-05 17:28:14

Pletyka szinten és a közösségi oldalakon is terjed az a rémhír, miszerint egy belső szerveitől megfosztott gyermekholttestet találtak Hódmezővásárhelyen. Ezzel kapcsolatban kerestük meg dr.Szenti Szabolcsot, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét, aki tájékoztatta hírportálunkat.

Dudás Róbert | 2015-05-05 15:34:38

Új "single" The Chemical Brothers-től.

Soós Kata | 2015-05-05 14:58:34

A Bocskai és az Andrássy utca kereszteződésében történt a baleset.