2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-02-17 11:58:29

90 évesen is kell a társaság!

Halász Jánosné sohasem szeretett egyedül lenni, mindig igényelte a társaságot. Ez 90 éves korára sem változott, így örömmel fogadta, hogy pénteki születésnapján alig fértek el a kis makói lakásában a vendégek. Az önkormányzat nevében Weszelyné Véghseő Henriett Mária képviselő és dr. Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője is felköszöntötte Margit nénit.

90 évesen is kell a társaság!

- Végtelenül boldog vagyok, hogy ilyen sokan itt vannak most nálam, tudja, sohasem szerettem egyedül lenni, mindig is igényeltem a társaságot - árulta el pénteken makói otthonában Halász Jánosné Kaskötő Margit. A 90 esztendős Margit néni a legkisebb fiával lakik, s ha csak egy rövid időre is kiteszi a lábát a gyermeke, már hívja is, hol van. A nénit pénteken nem csupán a családja lepte meg, hanem a város nevében Weszelyné Véghseő Henriett Mária képviselő és dr. Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője is. Akiktől nem csak Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő oklevelét kapta, hanem egy hatalmas csokor virágot, valamint a kedvenc édességét, egy túrótortát.

90 évesen is kell a társaság!

Margit néni Hajdúdorogon született. - Édesapám lovakkal kereskedett, így sokat költöztünk, laktunk Debrecenben, Battonyán, aztán Makóra kerültünk, ahol előbb Vertántelepen volt egy kis házunk, aztán átjöttünk a Széchenyi térre, ahol most is vagyunk - sorolta az ünnepelt. Margit néninek kilenc testvére volt, akik közül sajnos három igen korán elhunyt. - Mivel sokan voltunk gyerekek, így segíteni kellett a szülőknek, emiatt már fiatalon dolgoztunk, főleg a mezőgazdaságban tevékenykedtünk - tudtuk meg Margit nénitől.

90 évesen is kell a társaság!

A Maros-parti városba költözve sem került annyira messzire a mezőgazdaságtól. Itt már nem a földeken dolgozott, hanem a feldolgozóiparban kereste meg a kenyérre valót. - A konzervgyárban kezdtem, majd átmentem az egykori Zöldérthez, naponta több mázsányi hagymát is meg kellett pucolnom - emlékezett vissza múltra Margit néni.

90 évesen is kell a társaság!

Az ünnepeltnek három gyermeke született. Öt unokája és hét dédunokája van, akik közül a legkisebb 4 esztendős. Szerencsére a családjából sokan laknak Makón, illetve a környékén, így igen sűrűn tudnak találkozni. A legkisebb fiával él együtt, aki mindenben támogatjai. - Ő mos, főz, takarít, én meg megpróbálok neki segíteni, csak úgy öregesen - tette hozzá mosolyogva. Kedvenc időtöltése az olvasás. Elárulta: mikor egy-két oldalon túl van, hajtja a kíváncsiság, így nem bírja ki, hogy előrébb ne lapozzon, így pár oldal kimarad ugyan, de gyorsabban kiderülnek a dolgok.

90 évesen is kell a társaság!

Munkatársunktól. K.