2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-2°C
-1°C
Felhős / -2°C
k / -1°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-01-05 11:16:12

5 milliárd forintot kapott Makó

A magyar kormánynak köszönhetően 5 milliárd forintot kapott a makói önkormányzat - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város teljes évi költségvetésének nagyjából a dupláját jelenti ez az összeg, melyből 2017-ben számos fejlesztés indulhat el.

5 milliárd forintot kapott Makó

A korábbi tervekből, elképzelésekből hamarosan valóság válik, hiszen a makói önkormányzat megkapta a magyar kormánytól azt az 5 milliárd forintot, melyből már az idén számos beruházást el tudnak indítani. Ennek kapcsán tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Farkas Éva Erzsébet polgármester az InfoPontban. A városvezető részletesen ismertette, milyen munkálatok is kezdődnek 2017-ben Makón.

5 milliárd forintot kapott Makó

- A Makó és térsége ivóvízminőség-javítása elnevezésű projekt azért is nagyon fontos, mert összesen 43 ezer ember számára biztosít majd megfelelő vizet ez a közel 710,6 milliós fejlesztés - kezdte Farkas Éva Erzsébet. A kapott pénz legnagyobb része, mintegy 2,66 milliárd, az új Makovecz-könyvtár építésének és környezetének rehabilitációjára megy majd el. Ennek első lépéseként már a jövő hét elején bontani kezdik a régi bibliotéka épületét.

5 milliárd forintot kapott Makó

A makói levéltárban közel 2 kilométernyi tudományos, kulturális iratanyagot őriznek egyelőre ideiglenes helyszínen. Mivel a létesítmény marad Makón, vagyis nem központosítják, így megfelelő helyet biztosítanak neki a korábbi Petőfi parki óvoda épületében. Ezt az ingatlant teljesen felújítják, átalakítják, melynek költségeihez 130 milliós támogatás kapott a város. Ugyancsak ekkora összegű segítséget biztosítanak a Hagymaház rendbetételére is.

5 milliárd forintot kapott Makó

A szintén a Makovecz-örökség soraiba tartozó Páger-mozi is új köntös kap, hiszen 600 millió forintos támogatásnak köszönhetően egy korszerű rendezvényház válik belőle. Ezeken kívül még jut pénz a Makói Általános Iskola Almási tagintézmény tornatermének és a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolának a megújulására, valamint az Erdei Ferenc téri pálya lelátójának, illetve a Pulitzer sétányon egy műfüves sportpályának a megépítésre. Hogy pontosan mekkora összegek is, azt Farkas Éva Erzsébettől itt hallja:

5 milliárd forintot kapott Makó

Munkatársunktól. K.