2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-04-03 17:12:53

20 tonna fölött engedély kell

A 20 tonnás súlyt meghaladó járművek januárt elsejével nem hajthatnak rá a 43-as főút makói szakaszára. A városban élő gazdák kérésére azonban ez alól felmentést kaphat az, aki beszerzi a szükséges engedélyt. Ennek a menetéről tartott hétfőn sajtótájékoztatót Kádár József, a Csanád és Térsége Gazdakör elnöke.

20 tonna fölött engedély kell

A korábban bevezetett út díjrendszer miatt még több gépkocsi terelődött a régi 43-as makói szakaszára. Ezért egyre több lakossági panasz érkezett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, hogy főút mellett lakókat zavarja a megnövekedett forgalom és az ingatlanjaik is kárt szenvednek. Ennek kapcsán a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a közúttal közösen vizsgálatot folytatott, s ennek határása 2017. január elsejével megtiltották a 20 tonnát meghaladó járművek számára a behajtást a Makót átszelő 43-asra.

20 tonna fölött engedély kell

A kiegészítő tábla szerint: kivéve célforgalom

Mivel elkezdődtek a tavaszi idénymunkák a mezőgazdaságban, így sok makói gazda csak úgy tud eljutni a földjére, ha a ráhajt a 43-asra, de ezt most már büntetlenül nem teheti meg, ugyanis szabálysértést követ el, ezért bírságot kell fizetnie. Ezért többen is az önkormányzathoz fordultak segítségért. Ennek kapcsán Kádár József, a Csanád és Térsége Gazdakör elnöke szerdán sajtótájékoztatót tartott, mivel megszületett a megoldás. Hogy pontosan mi is, azt az elnöktől itt hallja:

20 tonna fölött engedély kell

20 tonna fölött engedély kell

Erre a traktorra nem vonatkozik a tiltás

Nagyon fontos a gazdák számára, hogy beszerezzék a behajtáshoz szükséges engedélyeket. - Ezt a dokumentumot mindig tartsák a forgalmi mellett, mert ennek hiányában megbünteti őket az igazoltató rendőr - fejtette ki Kádár József.

20 tonna fölött engedély kell

- A makói Vásár tér 1. szám alatt igényelhető engedély csak egy évre szól, ezért a gazdáknak jelezniük kell, mettől meddig szeretnék használni a 20 tonnás járművek számára amúgy tiltott útszakaszt - vette át a szót Zsámboki Zsolt. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési referense hozzátette: jelentős segítség, hogy a dokumentum beszerzése illetékmentes.

20 tonna fölött engedély kell

Munkatársunktól. K.