2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-11-13 17:24:18

170 kislámpás törte meg az est sötétjét

Márton-napjához kapcsolódóan lámpás felvonulást szervezett a Mária Valéria Keresztény Óvoda hétfőn késő délután.

170 kislámpás törte meg az est sötétjét

Az elmúlt pár napban Márton-napjához kapcsolód események sorával lehetett találkozni. A Mária Valéria Keresztény Óvoda sem maradt ki ebből: a gyerekek hetek óta készültek a jelen eseményre. Mártonhoz, illetve az őszhöz kapcsolódó dalokat, mondókákat tanultak meg. Illetve közösen az óvó nénikkel elkészítették saját lámpásukat.

170 kislámpás törte meg az est sötétjét

Barnáné Bíró Kinga

„A Szent Mártontól örökölt keresztény értékek megbecsülését jelzi, hogy óvodánkban már hosszú ideje megszervezésre kerül a Szent Márton-napi lámpás felvonulás. Személyiségének, lelkiségének vonásait igyekszünk felvillantani, ezzel is példát mutatni a gyermekeknek. Szent Márton jósága, önzetlensége meleget áraszt a szükséget szenvedők szívébe. A fényt és a meleget a gyermekek a lámpásaikkal jelzik” – fogalmazta meg az est lényegét Barnáné Bíró Kinga óvodapedagógus.

170 kislámpás törte meg az est sötétjét

Az óvoda hét csoportja, mintegy 176 gyermek készülődött az egyes helyszíneken, mind a Virág utcai épületben, mind pedig a Károlyi Házban (az óvoda jelenleg felújítás alatt van, ezért a több helyszín). Az egyes csoportok öt perce csúszásokkal indult útnak, hogy lámpásaikkal bevilágítsák a környéket.

170 kislámpás törte meg az est sötétjét

Az út során egy-egy lámpával jelzett állomásnál megpihentek, és ott előadták az énekeket, dalokat, mondókát. Így érintették a Szentháromság templom kertjét, a Károlyi Házat, a Szent Antal utcát, míga végső állomás a szökőkút volt.

ÉR.