2018. február 20. kedd, Álmos
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Felhős / 1°C
sze / 2°C
cs / 3°C
Sport
Szabó Viktor | 2017-05-18 20:29:12

16 perc kőkemény küzdelem

Hat csapat versengett egymással a Gyarmati Dezső Sportuszoda melegítő medencéjében csütörtökön, hogy elhódítsák a Városi Sulipóló bajnokság bajnoki címét.

16 perc kőkemény küzdelem

Hódmezővásárhelyen már hosszú évek óta megrendezik a Városi Sulipóló vízilabda bajnokságot a város általános iskolái számára. A nyertes csapat képviseli Vásárhelyet a Kecskeméten megrendezett országos döntőben. A tavalyi évben a Szent István Általános Iskola nyerte a városi derbit, országos szinten pedig a negyedik helyet sikerült megszerezniük.

16 perc kőkemény küzdelem

Idén hét csapat nevezett a versenyre, de az egyik technikai okok miatt nem tudott megjelenni az eseményen. Így hat iskola válogatottja ugrott medencébe, hogy eldöntsék, ki a jobb vízilabdás. Versenyben volt a dobogó legfelső fokáért a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola, a Varga Tamás Általános Iskola, a Szent István Általános Iskola, valamint az első résztvevő Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola.

16 perc kőkemény küzdelem

A versenyt minden évben a Magyar Vízilabda Szövetség megbízásából szervezzük meg. Ebben az évben az OMV és a vásárhelyi önkormányzat voltak a támogatók. A csapatok egy kapussal és öt mezőnyjátékossal kezdik a mérkőzéseket. Az iskolák nem tudnának külön lány csapatokat indítani, ezért a fiú csapatokban lányok is szerepelhetnek.” – mondta el Béres Csaba, a verseny szervezője.

16 perc kőkemény küzdelemBéres Csaba

A mérkőzések nem negyedekből álltak, mint a felnőtteknél, hanem félidőkből. Egy meccs kétszer nyolc percig tartott, ennyi idejük volt a diákoknak több gólt dobni, mint a másik csapat.

16 perc kőkemény küzdelem

Ez már nem az első ilyen Sulipóló versenyem volt, indultam mát tavaly is és tavaly előtt is. A 2016-os évben tagja voltam annak a csapatnak, ami országosan negyedik helyet ért el. Szeretem ezt a sportot, rendszeresen járok edzésre is, Szentesre. A csapatunkban csak fiúk vannak, és van köztünk vízilabdás és úszó is. Jó magam center poszton játszom.” – tudtuk meg Kudella Mátétól, a Szent István Általános Iskola 6. osztályos diákjától.

16 perc kőkemény küzdelemKudella Máté

Eredmények hamarosan.

 

Sz.Viktor