2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Belföldi Hírek
Soós Kata | 2017-11-03 17:43:24

150 éve adták ki az első magyar bélyeget

150 éve jött létre a független magyar posta, és ugyanekkor adták ki az első magyar bélyeget – hangzott el az M1 Híradójában.

150 éve adták ki az első magyar bélyeget

Az idei bélyegkiállítás erről az évfordulóról szól. A tárlat már megtekinthető a Stefánia Palotában. A tárlatot a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) rendezi a 90. Bélyegnap és az első magyar bélyeg megjelenésének 150. évfordulója alkalmából. A Magyar Posta Zrt. ez alkalomból két címletből álló bélyegsort és bélyegblokkot hoz forgalomba.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a rendezvény megnyitóján felidézte, hogy kultúrtörténeti szempontból a bélyeg az esztétikum és a praktikum, tehát az ember szépérzékének és hasznosság iránti igényének “szerelemgyermekeként” született a 19. században. A 20. század végére félárva lett, és napjainkban a korszellem azon dolgozik, nehogy teljesen árván maradjon, ezért létfontosságú a bélyeggyűjtő emberek szeretete – tette hozzá a házelnök.

Dunai Péter, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnöke az M1-en azt mondta: a hétvégén szakmai és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket.

Holnap és holnapután is nyitva a kiállítás, melyhez igen gazdag szakmai program is kapcsolódik, egyrészt előadások lesznek a bélyegmúzeum, postamúzeum, illetve nemes bélyeggyűjtők részéről zömében erről a korszakról, erről a kibocsátásról. Természetesen egész nap ifjúsági napot tartunk vetélkedőkkel és a gyermekek számára érdekes programokkal – mondta Dunai Péter.

Forrás: hirado.hu