2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-11-14 11:03:09

12 milliós támogatás a minőségi otthonokért

Minőségi lakáscsere lehetőségét kínálja fel Hódmezővásárhely Önkormányzata a Csengettyű köz paneljaiban élők számára. A részletekről Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere tájékoztatta a sajtó munkatársait kedden délelőtt.

A pénteki közgyűlésen elfogadott rendelet előzménye az a megállapodás, amely Magyarország kormánya és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa között köttetett a Modern Városok Program keretében, s amely együttműködés egyik fontos eleme a vásárhelyi emberek életminőségének fejlesztése, javítása.Fontos kiemelni, hogy minőségi otthoncsere programról van szó, nem panelprogramról! Így tehát a program elsősorban a bel-és külterületi családi házakba történő költözést támogatja, másodsorban pedig a nem iparosított technológiával épült lakásokba történő költözést.

12 milliós támogatás a minőségi otthonokért

Több fórumon is felmerült az a probléma, hogy a lakosok elköltöznének jelenlegi otthonukból. Ehhez kínál fel a város segítséget. - mondta Hegedűs Zoltán a keddi sajtótájékoztatón. Az otthoncsere program keretei közt piaci áron vásárolnák meg a lakásokat, amiknek egyéni, személyre szabott elbírálás alapján mérik majd fel szakemberek az árát. Egy vissza nem térítendő támogatás is igénybe vehető, amit új lakás vásárlására, vagy felújításra lehet majd fordítani.

12 milliós támogatás a minőségi otthonokért

Körülményektől függően 12 millió forintos összeg is elérhető a programmal. Ha a lakásban 2 vagy több gyermek él, akkor plusz 15% támogatás jár. Az otthoncsere program elkezdéséhez pályázat kiírására van szükség. Tájékozódni és érdeklődni lehet a város honlapján, valamint a városházán, a földszint 19-es szobában Antal István irodavezetőnél.