2017. április 26. szerda, Ervin
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
12°C
18°C
Tiszta / 12°C
cs / 18°C
p / 23°C
Tudomány és Technika
Soós Kata | 2017-03-10 07:36:31

12 év után diplomát kap Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg 2005-ben hagyta ott a Harvardot, hogy az energiáját inkább a Facebookra összpontosítsa. Most felkérték, mondjon beszédet a végzősöknek, ami mellé megkapja a díszdoktori címet is.

12 év után diplomát kap Mark Zuckerberg

Aki látta a Közösségi háló című filmet, az valószínűleg még emlékszik rá, hogy Zuckerberget nem igazán kötötte le a Harvard Egyetem, helyette inkább a frissen létrehozott közösségi oldallal, a Facebookkal foglalkozott. Annyira lekötötte a munka, hogy 2005 őszén végleg otthagyta az egyetemet, hogy a Facebooknak szentelje a napjait, így Zuckerberg végül sosem szerzett diplomát.

Ez azonban a jövőben változni fog: most jelent meg az egyetem weboldalán a hír, hogy a Facebook-guru 12 év után újra visszatér az intézménybe, ahol arra kérték fel, mondjon beszédet a végzős hallgatók előtt. Emellett pedig őt is díszdoktorrá avatják, díszdiplomát kap.

Nem ő az egyetelen, aki diploma nélkül lett a világ egyik legsikeresebb embere. Steve Jobs, Steve Wozniak és Bill Gates sem fejezték be a tanulmányaikat, mindannyian a saját terveik miatt hagyták ott az egyetemet. Bill Gates például pont a Harvardot, ami azért is érdekes, mert éppen 10 évvel ezelőtt annak a végzős évfolyamnak mondott beszédet, amiben Zuckerberg felesége is diplomázott. Az esemény kapcsán még egy rövid videót is készítettek, amiben a Facebook-guru a Microsoft atyjától kér tanácsot a beszédéhez.

Forrás: hvg.hu