2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-2°C
Felhős / -1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-05-16 13:18:58

100 kemence, 50 grill, éhes száj egy se!

Egy új termék piacra dobása apropóján kezdődött, mára hagyománnyá vált a makói Kemencés és Hagymás Grillfesztivál. Az idén 15 éves rendezvényen ezúttal száz kemencében lehet sütni, míg 50 grillen készülhetnek az étkek. Ennek részleteiről beszélgettünk a keddi Napraforgóban Tóth Istvánnal, a Váll-Ker Kft. ügyvezetőjével, a fesztivál főszervezőjével, illetve László Zoltánnal, a Váll-Ker Kft. telepvezetőjével.

100 kemence, 50 grill, éhes száj egy se!

Az idén nemcsak a fesztivál az azt szervező cég, vagyis a Váll-Ker Kft. is jubilál: 25 évvel ezelőtt jött létre az alapvetően kandallók gyártásával foglalkozó üzem. A fűtőtestekre alapvetően télen van szükség (bár egész évben a lakás dísze lehet), a vezetők azonban arra gondoltak, a nyári időszakra is elő kellene rukkolni valamivel. Grillek gyártásába kezdtek, amelyet egy ételkészítő versennyel igyekeztek reklámozni.

100 kemence, 50 grill, éhes száj egy se!

Tóth István

Ez utóbbi olyannyira jól sikerült, hogy a legelsőt követően folyamatosan érkeztek Tóth István ügyvezetőhöz a kérdések: „ugye lesz jövőre is?”. Azóta minden évben megrendezik a Kemencés és Hagymás Grillfesztivált. Az idei lesz sorban a tizenötödik. László Zoltán telepvezető második alkalommal vesz részt a fesztivál szervezésében, hatalmas előkészületeket igényel a rendezvény.

100 kemence, 50 grill, éhes száj egy se!

László Zoltán

A különlegessége az idei fesztiválnak, hogy már május 22-én elkezdődik az ünneplés. Hétfőfől péntekig minden hétköznap 9 órától 20 fős turnusokban kalauzolják körbe a Váll-Ker Kft. gyárában az érdeklődőket, akik így bepillantást nyerhetnek a kandallók gyártási folyamatába. Május 26-án egy zenei felvezetéssel indul az igazi fesztiválhangulat: makói zenekarok, illetve az LGT sztárjaival lesznek élő koncertek. A csúcspont természetesen a szombat. Május 27-én a versenyen 100 kemencében, illetve 50 grillen lehet sütögetni. Emellett lovas felvonulás, a pécskai Búzavirág együttes fellépése, László Attila, Radics Gigi és a Magna Cum Laude színesíti a repertoárt.

Az egész rendezvényt pedig szombaton 23 órakor egy tűzijáték koronázza meg.

ÉR.