2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-06-08 23:39:57

1 milliárd a csatornahálózatra

Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, 1 milliárd forintból újul meg Hódmezővásárhely csatornarendszerének egy része. Erről tartottaklakossági fórumotcsütörtökön, a Városháza dísztermében.

1 milliárd a csatornahálózatra

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016-ban indította el a vásárhelyi csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésének tervezését. Ugyan ebben az évben, májusban, benyújtottak egy támogatási kérelmet, amely nyertes lett.

Ennek értelmében 1 milliárd forintot kapott a város a Csúcs-, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészek csapadék- és belvízelvezetésének fejlesztése és rekonstrukciója, illetve a régi-kenyereéri csatorna hidraulikai kapacitásának növelése.

1 milliárd a csatornahálózatra

Fontos tudni a kenyereéri csatornáról, hogy 70%-át teszi ki Hódmezővásárhely csapadékvíz elvezető rendszerének. Ezért ez egy kardinális kérdés, hogy rendezve legyen a csatorna. Több mint 13 kilométer hosszan fog megújulni a városban a csatornarendszer.” – mondta el Lázár Mária projektmenedzser.

1 milliárd a csatornahálózatraLázár Mária

A megújuló csatornarendszerek mederburkolatot kapnak, és nem lesznek lefedve. A fórumon lakossági kérdés érkezett arra vonatkozólag, hogy a bejárók alatt hogyan készül majd el a csatorna. Ezeket a bejárókat ugyan fel fogják verni, de a kivitelező eredeti állapotba vissza is fogja állítani, így a lakóknak ez nem kerül költségbe.

Hódmezővásárhely Önkormányzata kéri a lakosság türelmét és megértését, ugyanis ideiglenesen lesznek majd forgalomkorlátozások és lezárások a munkálatok ideje alatt.

1 milliárd a csatornahálózatra

A munkálatok egy része már meg is kezdődött, és várhatóan 2018 áprilisára fejeződnek be.  A TOP-6.3.3-15-HM1-2016-00001 azonosító számú projekthez a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosítja.

 

Sz.Viktor