HFC: Pontos indítás az NB III-ban

Az FC Dabas elleni mérkőzéssel folytatódik az NB III Közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC számára a bajnokság vasárnap.

Egy héten belül harmadik bajnoki mérkőzését vívja a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as felnőtt csapata. Szűcs Róbert tanítványai március 11-én a Mórahalom elleni 2-0-s győzelemmel indították a tavaszt. Szerdán pedig a korábban elmaradt, Makó elleni csörtét pótolta a gárda. A fordulatos meccsen végül a hagymavárosaik szerezték meg a három pontot. Március 18-án pedig már Dabason játszhatnak Szilágyi Norberték – olvasható a hfc1912.hu-n.

A két csapat szeptemberi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született, akkor Faggyas Milán szerzett vezetést a HFC számára, azonban perceken belül Kiss Viktor válaszolni tudott, így végül a felek osztozkodtak a pontokon.

A vasárnapi meccs sem ígérkezik könnyűnek. Benke Bálint és Szekér Dávid jó eséllyel továbbra sem léphet pályára, de a Makó elleni meccsen Varga Bence is megsérült, ő sem lesz bevethető. Szabó Márk vádlija is rendetlenkedett a héten, így az ő játéka is kérdéses. Huszár Gergő és Mezei Olivér pedig sárgalapok miatt lesz kényszerpihenőn. Szűcs Róbert vezetőedző így a téli felkészülés során is aktív szerepet vállaló fiataloknak adhat szerepet a délután 3 órakor kezdődő mérkőzésen.

„Nem sikerült jól a makói találkozó, viszont, ami pozitív dolog, hogy 3-1-ről vissza tudtunk jönni a meccsbe. Sajnos ez is kevés volt a három pont megszerzéséhez. Másnap az öltözőben átbeszéltük a hibáinkat, és most már csak a Dabas meccsre koncentrálunk. Nehéz dolgunk lesz, de úgy érzem, sikerülhet a bravúr. A harmadik meccsét játssza a csapat egy hét alatt, de ez nem probléma, mert van erőnk a jó felkészülésnek köszönhetően” – fogalmazott Mezei Olivér, a HFC játékosa.