Kis túlzással úgy is fogalmazhatnánk, hogy a szombati időjárás, január vége ide vagy oda, amolyan előtavaszi hangulattal bírt. A hőmérséklet szerethető volt, a szél sem borzolta a hajunkat és a kedélyeket sem, az ég kékje pedig plusz energiát adott. Akár a korcsolyázáshoz is, hiszen annyira azért nem melegedett fel az idő, hogy a jeges felület tócsába menjen át és elrontsa a hétvégi jégkori esélyét.

Ott jártunkkor a Nap már lemenőben volt, pont ez kölcsönzött az egész jégpályának a szokásosnál is idillibb hangulatot. Ha ilyenkor még nem siklott a jégen, akkor bizton állíthatjuk, hogy érdemes kipróbálni. Néhányan pedig pont így tettek. Apukák és anyukák segítették és oktatták a csemetéket, az eleinte korlátszorongatással megtett körökből pedig szép ívek lettek, kapaszkodás nélkül, gyorsan elsajátítva a csúszós viszonyokat.

Az előrejelzések szerint a régióban talán vasárnap is a szombatihoz hasonló időre számíthatunk, abban pedig erősen bízunk, hogy a hétfőre ígért igazán enyhe, 10°C feletti időben is tartja magát a jég. Egy biztos, igény az volna rá.

szcs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.