##audio:5296##

Dr.Hernádi Gyula

Milyen színekben indul?

Független baloldaliként.

Kissé megkésve jelentette be hogy Ön is megméretteti magát a polgármesteri székért.

Érdekes módon egy telefon inspirált arra, hogy átgondoljam az indulásomat. Egy régi barátom hívott fel és azt mondta, hogy nem hagyhatjuk cserben a vásárhelyi baloldali érzelmű embereket azzal, hogy nem indítunk egyetlen jelöltet sem. Napokig vártam, hogy lesz-e jelentkező, de végül úgy döntöttem, hogy nekem kell felvállalnom az ezzel járó kellemetlenséget. Úgy gondolom, hogy Vásárhelyen a szociáldemokráciának nagy hagyománya van. De hogy sikerül-e összegyűjtenem a megfelelő számú aláírást az napokon belül kiderül.

Hogyan fogadná, ha akár a balról akár jobbról azt nyilatkoznák, hogy azért nem indítanak jelöltet, hogy az Ön esélyeit növeljék?

Mindenképpen visszautasítanám. Nem szeretném, ha országos kísérleti terep lenne Hódmezővásárhelyből. A polgármester-választás helyi ügy kell, hogy maradjon. Semmiképpen nem szeretném, ha ezt a békés, nyugodt várost mély politikai árok osztaná ketté.

A polgármesteri széket választotta a főorvosi munka helyett?

Úgy gondolom, hogy a kettő nem összeférhetetlen.  Számomra elképzelhetetlen, hogy felhagyjak az orvosi hivatással!  40 éve élek a városban és minden szál ideköt. Mivel 8 évig voltam a képviselő a városban, jól ismerem a jelenlegi problémákat.  Ezért írtam egy rövid programot.

Mik a főbb pontjai az Ön programjának?

A szociális gondoskodás, az egészségügy, a demográfia, és a szociális ellátás.

Mit gondol a folyamatban lévő fejlesztésekről?

Úgy gondolom, hogy a tram-train és az Ipari Park fejlesztése minden  vásárhelyi érdekét szolgálja.   Bízom abban, hogy indulásommal lehetőséget biztosítok a baloldali érzelmű vásárhelyieknek, hogy megmutassák politikai erejüket.

(CJ)

 

———————————————————————-

Dr. Hernádi Gyula polgármester-jelölti  programja:

“A következő év őszének önkormányzati  választásáig mintegy másfél év áll rendelkezésre, ez a viszonylag rövid idő  behatárolja  egy program lehetőségeit,  elképzeléseit.
Elsődleges cél   a korábban elindított nagyszabású   fejlesztések, beruházások, építkezések   folytatása  ( tram train, ipari park bővítés, elkerülő utak  stb. ) , mivel ezek  sikeres befejezése Hódmezővásárhely jövőjét  nagyban és   pozitívan  befolyásolja.
3 egyéb  fontos területet érinthetne a következő rövidített  polgármester-jelölti program :

1.) Szociális gondoskodás kiterjesztése, idős gondozás  javítása,  az otthonápolás rendszerének nagyarányú fejlesztése  ( körzeti nővérek, szociális gondozók, védőnők számának  és pénzügyi lehetőségeinek megtöbbszörözése,  intézményesített szintű  átalakítása,a  népegészségügyi szűrések további bővítése, az orvosi  alapellátás körülményeinek javítása,  pl . ultrahang legyen minden rendelőben, ehhez kapcsolódhatna a szakorvosi elérhetőségek megkönnyítése, például a háziorvosoknál kihelyezett szakorvosi betegfogadó órák bevezetése ).

2.) Életkörülmények javítása  (  fokozott környezetvédelem,  így a  Fehérjefeldolgozó  megszüntetése illetve a várostól biztonságos távolságban történő elhelyezése, jelenlegi  területének rehabilitációja.
A  városi tömegközlekedés újjászervezése. A szabadidősport lehetőségek bővítése. Minőségi, élvonalbeli vagy ahhoz közeli  sportcsapatok kialakításának segítése  a város 4 legnépszerűbb sportága,  a kézilabda,a  kosárlabda, a  labdarúgás és vízilabda  közül.)

3.) Demográfiai változás elérése ( a fiatalok elvándorlásának megállítása, hazahozásuk,  lakáshoz jutásuk városi kölcsönnel történő kiemelt támogatása, a  Szegedi Tudományegyetemmel  és az új Szegedi  Lézer Központtal  szorosabb kooperáció,  ehhez kapcsolódna  a tram train  nyújtotta gyors közlekedés kihasználása,  a  megújuló középiskolák mellé  új kollégium építése ).

Véleményem szerint  ezek az elképzelések  szolgálnák a város fejlődését.
Megfontolás  tárgya lehet az ún.  svájci modell  bevezetése : azaz minden, a város életében  alapvetően fontos kérdés népszavazással történő eldöntése.

Dr. Hernádi Gyula”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.