A hagyományokhoz híven zászlófelvonással és lovas felvonulással vette kezdetét péntek délután a vasárnap estig tartó 27. Hagymafesztivál. Makó egyik legnagyobb és legnépszerűbb kavalkádjáról a Rádió 7 stábja sem hiányozhat. A Korona Konferenciaközpont előtti területen rendezték be a mobil stúdiót, ahonnan élőben sugározzák a szerkesztőség munkatársai a műsorokat.

A városházától induló lovas kocsikkal, hintókkal nem csupán a város vezetői utaztak, hanem a 3 napos ünnepre érkező testvértelepülések küldöttségei is. A vásári forgatagba pedig gólyalábas kikiáltók csalogatták az utcákon sétálókat. Ha már hagymáról van szó, természetesen a finom ételek sem hiányozhatnak a repertoárból, a mondhatni íz-soron egymás mellett állnak a különféle finomságokat kínáló standok.

A főtéri nagyszínpadhoz dr. Csikota József karnagy-igazgató vezetésével a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekarának játéka hivogatta a vendégeket. A VargaBalett Táncműhely ifjú növendékei fergeteges táncukkal varázsolták el a közönséget. Farkas Éva Erzsébet polgármester nyitotta meg a 27. Hagymafesztivált, beszédének egy részletét itt hallja:

##audio:4661##

– Makó büszke lehet arra, hogy ennyi tehetséges fiatal művésze van, akik most is bemutatkoztak ezen a fesztiválon – mondta köszöntőjében Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ezek a fiatalok a városban képzeljék el a jövőjüket. Lázár János ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4660##

Munkatársunktól. K. és n.j.