Nem kezdődött rózsásan a tavaszi idény az algyői lányok számára. A csapat az első három mérkőzését elvesztette, az akkori eredményességet látva pedig akár a kiesés veszélye is felmerült a korábban megyei bajnokságot nyerő gárdával szemben.

Az elmúlt találkozókon azonban Arany Zoltán csapata kilábalt és véget ért számukra a lejtőkkel tűzdelt időszak. A lányok a hétvégén a Csorvás otthonába látogattak, ahol magabiztos győzelmet arattak. Negyedik meccsüket nyerték zsinórban, ezzel pedig jó eséllyel akár a dobogó harmadik fokán is állhatnak majd a végelszámolásnál.

Csorvási SK-FKSE 21-27 (10-15)
Békéscsaba 50 néző, vezette Major, Szűcs.
FKSE: DÁVID D.- Fejes, DÁVID ZS. 2, RÉTI 6, VÉR 2, GERCSÓ 4, Gombos 2. Csere: ALMÁSI, Szabadkai (kapusok) CSÁNYI 5/2, FARAGÓ 3, ALFÖLDI 2, Reigl 1, Sándor F. Edző: Arany Zoltán.
Kiállítások: 6 ill. 0 perc (Piros lap Faragó) Hétméteresek: 5/5 ill. 4/2.

Arany Zoltán: „A lányok tökéletesen betartották a taktikai utasításokat. Nagyon közel kerültünk a célkitűzésünkhöz. Gratulálok a csapatomnak, már csak két meccsünk van, mindkettőt szeretnénk megnyerni.”

A ContiTech FKSE-Algyő férfi kézilabda csapata nem utazott messzire. Kiss Olivéréknek Szegeden volt jelenések a „kis Pick” ellen. Dankó Ervin tanítványai nem várhattak pozitív előjelekkel a találkozót. A korábban Picknél is megfordult rutinos játékosok közül senkire nem számíthatott a mester, igaz Simon Bence és Vadkerti Attila a kispadról nézték végig a találkozót, de nem húztak mezt. Ráadásul Vadkerti az elmúlt héten be is jelentette visszavonulását.

A kulcsjátékosok hiánya meglátszott a találkozón, az Algyő nem tudott hengerelni, a MOL-Pick Szeged fiataljai pedig tudták irányítani a találkozót. Félidei háromgólos előnyüket a végén 5 gólosra növelték.

Mol-Pick Szeged U23-ContiTech FKSE-Algyő 27-22 (12-9)
Szeged 200 néző, vezette: Sándor, Szabó.
FKSE: Kiss O.-Béleczki, HORVÁCKI 5, Döme 2, Kocsis 1, Valaczkai 2, VELKY 6/3. Csere: GERA (kapus) AMBRUS 2, Raffai, Molnár 2, Gazsó 2, Teimel, Magyar. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítások: 4 ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/1 ill. 5/3.

Dankó Ervin: „A hazai pálya minden előnyét élvezve nyerte a meccset a Szeged. Sajnos ma mi nem tudtuk a vezéráldozatainkat pótolni. Ez a két dolog okozta a vereségünket. A második félidei küzdésért megdicsérem a csapatomat.”

szcs