A Demokratikus Koalíció makói szervezete aláírásgyűjtést kezdett annak érdekében, hogy minden városrészben biztosított legyen az egészségügyi alapellátás. Erről szerda reggel a piac Deák Ferenc utcai bejáratánál tájékoztatta a sajtót Mucsi Tamás, a párt 4-es válaszótkerületi elnöke. Az ott elhangzottakra reagált szerda délután a Kálvin téri rendelő előtt összehívott sajtótájékoztatón a Fidesz helyi alapszervezete részéről Czirbus Gábor elnök és dr. Hadik György képviselő.

– Nem értem, hogyan lehet komolyan venni azt az aláírásgyűjtést, hiszen a korábbi városvezetés két évtized alatt szinte semmit sem tett az egészségügyi alapellátás helyzetének a javítására, ráadásul Mucsi Tamás akkor a polgármesteri hivatalban dolgozott és egyszer sem jelezte ezt a gondot akkori főnökének, Buzás Péter volt polgármesternek – vélekedett Czirbus Gábor. A Fidesz helyi elnöke szerint ez az akció nem más, mint a baloldal szokásos hangulatkeltése, hiszen még nem dőlt el náluk, ki induljon az országgyűlési választásokon, s már elkezdték a tolakodást, ki érjen előbb célba. Czirbus Gábor véleményét itt hallja:

##audio:3772##

– Az előző kormányzat leépítette az egészségügyet, Makón ez azt jelentette, hogy a kórházban négy osztályt is megszüntettek – vette át a szót dr. Hadik György. Emellett a jelenlegi városvezetés igen rossz állapotban kapta meg a rendelőintézeteket az elődjétől. – A Kálvin utcai épülete megsüllyedt, a tető beázik, a nyílászárók katasztrófálisak, összegezve: ennek az ingatlannak sajnos egyetlen egy gyógyszere van, az pedig a dózer – folytatta Hadik György. Az orvosként praktizáló képviselő gondolatait itt hallja:

##audio:3773##

Czirbus Gábor és Hadik György is arról beszélt, hogy a korábbi városvezetés húsz esztendő alatt szinte semmit sem költött ezekre a rendelőkre, illetve kísérletet sem tette arra, hogy Gerizdes városrészben felépítsen egyet. Ezért mind a ketten úgy gondolják, hogy az aláírásgyűjtés semmit sem old meg,

Munkatársunktól. K.