A Magyarországi C kategóriás Kettes Fogathajtó Megyei Bajnoksága után, a megyénként tabellán végzett három legjobb hajtó indulhatott ezen a bajnokavató döntőn. Így ötvenen álltak a rajthoz, várva, hogy meghajthassák fogatukat a kétfordulós akadályhajtásban.

Az előkészületek hónapok óta zajlanak, hogy minden flottul menjen a verseny napján, így az utóbbi napokban, már szinte éjt nappallá téve dolgoztak a szervezők. A délelőtt folyamán – amikor is az akadályhajtás első fordulója zajlott – közel ezer vendég látogatott ki a Mindszenti Lovaspályára. A megnyitón Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Zsótér Károly polgármester és Csatordai Lajos a Mindszenti Lovas Klub elnöke mondott beszédet.

– Amikor tavaly eldöntöttük a klub tagságával és vezető társaimmal, hogy megpályázunk egy ilyen rendezvényt, az elsődleges cél az volt, hogy szeretnénk minél nagyobb nyilvánosságot adni ennek a településnek és annak gyönyörű pályájának. Azt gondolom, ezt a célt elértük, rengetegen vannak, hál Istennek mindenkitől pozitív visszajelzést kapunk. Bízom benne, hogy a jövőre nézve bíztatást ad ez nekünk. Szeretnénk újabb versenyeket, és ha sikerül, talán újabb ehhez hasonló nagyobb versenyeket is rendezni – fogalmazta meg a megmérettetés célját Csatordai Lajos, a Mindszenti Lovas Klub elnöke.

A nap és a verseny végén – hat óra magasságában – fogat karusszel, záró ceremónia és bajnokavatás zajlik majd, ahol kiosztásra kerülnek a díjak, érmek és serlegek.

Országos C.kategóriás Fogathajtó Bajnokság Döntő Eredményei:

Egyéni:

I. Magyar Zoltán (Marcali Város Szabadidő SE
Somogy megye)

II. Viszus Szabolcs (Fülöpházi Lovas Egyesület
Bács-Kiskun megye)

III. Molnár Lajos (DHF SE Hajdúbösz.
Hajdú – Bihar megye)

IV. Csöme Zsolt (Balatonlelle-Kishegyi LK
Somogy megye)

V. Kiss Olga (Nagylóki Lovasegylet 
Fejér megye)

VI. Szalár Róbert (Zalalövő és Környéke LSE
Zala megye)

Csapat:

I. Somogy megye
II. Csongrád megye
III. Bács- Kiskun megye

RV