A makói Maros-parti strand területén rendezték meg tavaly az első úgynevezett pótnagymamák táborát. – Mivel a gyerekek utaztatása nem volt egyszerű, így az idén a belvároshoz nagyon közeli Petőfi parkban lévő egykori óvodába tettük át – nyilatkozta a hétfői megnyitón Bakacsi Pálné, a tábor ötletgazdája. A tábor részleteit tőle, vagyis ahogy kis táborozók hívják, Margó mamától itt hallja:

##audio:3063##

Hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak teljesen térítésmentesen a nagymamák négy héten át, minden turnusban 25-25 általános iskola alsó tagozatossal. Az önkormányzat, illetve Toldi János települési képviselő is segített, aki a képviselői alapjából 40 ezer forintot adott. Emellett több támogatójuk is van, köztük az egyik a Bar Zak Alapítvány. – Pár hónappal ezelőtt hoztuk létre az alapítványunkat azzal a céllal, hogy makói fiatalokat támogathassunk – tudtuk meg Asztalos Pétertől, a Bar Zak Kft. ügyvezetőjétől. Az alapítvány egy trambulint vásárolt, melyet a táborban fel is állítottak. Ezen kívül folyamatosan pótolják a kisebb-nagyobb eszközöket, például a kézműves foglalkozások során használtakat.

Csernusné Papp Mária a 10 esztendős kisfiát, Eriket hozta el a tábor első hetére. – Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hiszen a szünetben nehéz megoldani a csemeték elhelyezését – árulta el az édesanya. Szerinte is jó ötlet, hogy a Maros-part helyett a belvároshoz közel hozták a helyszínt. Csernusné Papp Mária egyedül neveli Eriket, illetve a bátyját, ezért önerőből nem tudta megoldani a kisebbik táboroztatását.

Ábrahám Barbara Beatrix a Kálvin téri Református Általános Iskolában tanul. – Ez lesz az első táborom, már nagyon vártam, hiszen imádok a gyerekekkel játszani – mesélte a 8 esztendős kislány. A játék mellett szívesen kézműveskedik is. Barbi elsősorban papírral szeret dolgozni, nem csupán rajzol és fest, hanem vág és hajtogat is. Kedvenc színe a kék.

Munkatársunktól. K.