19. alkalommal rendezik meg ezt a tábort azoknak a gyerekeknek, akik éves szinten sokat tesznek a közlekedésért. Akár versenyek, vagy rajzpályázatok keretében teszik ezt, ha kimagasló eredményt érnek el, az egyik jutalmuk az, hogy részt vehetnek ebben a táborban, mely számukra teljesen ingyenes.

Hétfőtől péntekig tart a tábor, aminek a programját úgy állították össze, hogy legyen benne szakma, és egy kis nyár is. Ami annyit tesz, hogy egyrészt igyekeznek megismertetni a gyerekeket a társszervek munkájával és esténként beépítik az elfoglaltságok sorába a közlekedést. Napközben pedig kirándulásokat tesznek majd: kedden a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra látogatnak el, utána strandolni mennek a városba. Szerdán Csongrád-Bokrosra, a Vadnyugati városba, utána Ópusztaszerre tesznek látogatást. Csütörtökön pedig a Gyulai Várfürdő lesz a célállomás.

„Itt olyan gyerekek vannak, akik már ismerik a közlekedés mozzanatait, tisztában vannak a közlekedésbiztonsággal. A tábor célja az, hogy ismereteik elmélyüljenek, rutinszerűvé váljanak, illetve, hogy példát mutassanak a résztvevő gyerekek kortársaiknak. A másik fő cél, hogy hasznosan töltsék el a fiatalok ezt az 5 napot.” – mondta el Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

A létszámot tekintve 28 gyermek vesz részt ezen a táboron, leginkább a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság illetékességi területéről, de érkeztek Temes megyéből is hatan, illetve Déváról is hat fiatal, valamint az ő kísérőik. A Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola régóta nagy hangsúlyt fektet, hogy versenyző gyerekeket neveljenek, így az intézményből minden évben érkeznek pedagógusok, akik felügyelő tanárként tevékenykednek ez alatt az egy hét alatt.

 

Rostás Viktória
(fotó: Cservölgyi Zsófia)