A környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem fontosságára való figyelemfelhívás jegyében került meghirdetésre Vízzel, lélekkel címmel az a közműszolgáltatásban egyedülálló környezetvédelmi nyereményjáték, mellyel a társaság a szolgáltatási területén élő felhasználóit, családjait kívánta megszólítani. A játékban résztvevők közül, Békés és Csongrád megyéből  is, egy-egy család nyert 250-250 ezer forint értékben balatoni nyaralást.

Dr. Csák Gyula vezérigazgató kiemelte, hogy a felhasználók által legfontosabb elvárásoknak a szakmaiságot, a megbízhatóságot valamint a felelősséget tekintik. A társaság arra törekszik, hogy a felhasználók által támasztott igényeknek maradéktalanul megfeleljen. Az egyik ilyen legfontosabb igény a felelősség kérdése. A felhasználók elvárják, hogy gondosan, felelősen bánjunk, gazdálkodjunk a ránk bízott természeti értékkel, a felbecsülhetetlen fontosságú vízkinccsel.

Diós Zsolt PR munkatárs néhány szóban ismertette a három fordulós  játék menetét, melyben a résztvevőknek elsőként egy ökológiai lábnyom tesztet kellett kitölteniük. A második fordulóban egy 13 1 kérdésből álló totót kellett kitölteni, végezetül pedig olyan fényképet vártak a játékos kedvű családoktól, amelyen bemutatják azon tevékenységüket, melyben valamilyen formában megjelenik a környezettudatosság.

A nyereményjátékra május 16-án éjfélig lehetett regisztrálni. A közjegyző jelenlétében megtartott sorsoláson csak azok a felhasználók vehettek részt, akik mindhárom forduló feladatát teljesítették. – tette hozzá a szakember.

A Békés megyei játékosok közül a szerencse a békési lakosú Sipiczki Anikónak kedvezett, aki a nyereményátvételt követően elmondta, számos módszerrel igyekeznek a környezetet, az ivóvízkincset óvni. Két kisgyermek édesanyjaként fontosnak tartja, hogy gyermekeinek példát mutasson, miként tudnak hozzájárulni a természeti értékeink védelméhez. Nagy örömét fejezte ki, hogy megnyerték a balatoni nyaralást, hiszen gyermekeik imádnak vízparton lenni, s a születésük óta hosszabb időre nem tudtak elmenni kikapcsolódni.

Csongrád megyéből az Árpádhalmon élő Kozmáné Istvánné és családja nyerte a 250 ezer forintos balatoni nyaralást, aki büszkén mesélt a család környezettudatos életmódjáról, s arról, hogy a 12 éves kisfia biztatta a családot a nyereményjátékban való részvételre, és ő volt az, aki a pontos határidők betartására is figyelt. A kétgyermekes anyuka tudatosan és következetesen neveli gyermekeit a környezettudatosságra, a természeti értékek védelmére, az ivóvízkincsünk megóvására.

A nyereményjáték végeztével az ALFÖLDVÍZ nem fejezi be a környezettudatos gondolkodás és viselkedés népszerűsítését. Továbbra is igyekszik felhívni a figyelmet a természeti értékeinkre, és minél szélesebb társadalmi támogatást kíván szerezni a környezetvédelem ügyének. A helyi médiában több környezet-és természetvédelmi magazinműsort kíván indítani a közeljövőben, mellyel kapcsolatban keressék, figyeljék Vizes Pétert, a társaság új munkatársát.

Forrás: Diós Zsolt