Tavaszköszöntő bulival várták szombaton a Hagymatikum vendégeit. – A színes programsorozat a húsvét jegyében zajlott, a legkisebbeknek tojáskeresést, valamint kreatív foglalkozásokat szerveztünk – nyilatkozta Scheitzner Beáta, a létesítmény igazgatója. A vadászat során papírból készített tojásokat rejtettek el, s aki megtalálta, annak csoki volt a jutalma.

A rendezvény sztárvendége Fehérvári Gábor Alfréd volt. A fiatal énekes, aki hazánkat képviseli az idei Eurovíziós dalfesztiválon az élménymedencéknél fergeteges koncertet adott. A kicsi, de annál lelkesebb közönsége együtt énekelte vele a dalokat. – Eddig csak a televízióban láttam, élőben most találkoztam vele először, de szerintem fantasztkus – mondta a fellépőről egy középkorú hölgy, aki szinte megállás nélkül fotózott.

Csesznek Tímeáék Eger mellől, pontosabban Cserépfaluról érkeztek. – Nem először járunk a Hagymatikumban, korábban Hódmezővásárhelyen töltöttünk pár éjszakát, s onnan jöttünk át Makóra, most pedig a szegedi szállásunkról autóztunk át ide – tudtuk meg az édesanyától, aki párjával és három gyermekével húsvétol Csongrád megyében. A legidősebb gyermeke 19 esztendős, így ő nem, de a két kicsi vidáman vetette bele magát a tojásvadászatba.

Az észak-magyarországi családhoz hasonlóan mások is úgy döntöttek, hogy otthonuktól egy kicsit távolabb töltik, jobban mondva vészelik át az ünnepeket. – Nagyon utálom a locsolkodást, ezért inkább úgy határoztam, hogy elutazunk, az interneten találtam meg a Hagymatikumot, s a közelében lévő egyik kis panziót, s foglaltam itt szállást magunknak – fogalmazott Hetényi Krisztina, aki két másik barátnőjével együtt Békéscsabáról jött át Makóra. A hölgytrió a nyugágyakban feküdve hallgatta Fehérvári Gábor Alfrédet.

Munkatársunktól. K.