A vendégekhez írták az első pontokat a jegyzőkönyvben, de ezután egy ideig kevés sikerélményük volt Pavlovicéknak. A Honvéd magához vette az irányítást, és 7 perc után már 17-9-re vezettek, és az előnyükből csak néhány pontot engedtek el.

A folytatásban még közelebb araszolt a Csongrád megyei alakulat. Sőt az eredményesen játszó Wirth és Czibere pontjaival fordítani tudtak. (33-35) A másik oldalon Stefán és Sinkovits volt eredményes. A Kosársuli nem élvezhette sokáig a vezetést, mivel egy-két perc alatt ismét fordult a kocka, így a nagyszünetben már Puskás Artúr legénysége vonulhatott pihenőre jobb helyzetben.

41-38-nál kezdődött a harmadik 10 perc. Ezután is szoros maradt az állás, a Kosársulinak jött ki jobban a lépés ebben az időszakban. Az egész meccsen jól játszó Varga Dániel kettesével egyre zárkóztak fel. Az utolsó momentumok azonban a fővárosiaké voltak, így a zárónegyed előtt megint megléptek valamelyest.

Izgalmasnak ígérkezett a végjáték, de a nem túl népes közönségnek végül nem kellett tövig rágnia a körmét. A Vásárhelyben nem volt elég erő, hogy újítson, semmi nem jött be nekik. Többször megközelíthették volna a budapestieket, de nem sültek a támadásaik. Ennek köszönhetően Szalayék otthon tartották a győzelmet.

Budapesti Honvéd – Vásárhelyi Kosársuli 76-71 (23-18, 18-20, 16-14, 19-19)

NBI B csoport, XX. forduló vezette: Török Z., Sabáli L. és Németh A.

Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok, 50 néző.

Kosársuli: WIRTH 12, Kelemen 11/3, Pavlovic 6, Vas 7, VARGA D. 20,

csere:  Czibere 11/3, Kis Molnár -, Rostás G.4

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Jól küzdöttünk, de sajnos a végjátékban sokat hibáztunk, és nem is dobtunk jól.”

Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Fotó: Kocsis Alíz