Makón most először szerveztek úgynevezett Tavaszköszöntőt. A Hagymaházban ezzel a színes programmal kedveskedtek a hölgyeknek a nemzetközi nőnap alkalmából. Nem csupán néptáncosok és énekesek szórakoztatták a vendégeket, hanem a műsor végén Czirbus Gábor és a képviselő-testület férfi tagjai egy-egy szál virággal is meglepték a hölgyeket.

– Kedd délelőtt a közfoglalkoztatott, valamint a város cégeinek és intézményeinek valamennyi hölgytagját köszöntöttem a hivatal férfi dolgozóival közösen – mondta Czirbus Gábor. A gálaműsor – ahogy az alpolgármester fogalmazott – hiánypótló rendezvény, hiszen azonnal elfogytak rá a jegyek. – A családom nő tagjait pedig már korán reggel megleptem egy-egy csokor virággal, mindazt az odafigyelést, gondoskodást, amit a hölgyektől kapunk, az év minden napján meg kellene köszönni, de március 8-án a leginkább – tette hozzá Czirbus Gábor.

Két makói néptáncegyüttes, a Maros és a Forgatós is fellépett a gálán. – Már elsős korom óta néptáncolok az iskolában, a Szignumban, de két esztendeje bekerültem a Forgatósba – tudtuk meg Lenhardt Attilától. A hatodik osztályos kisdiák elmondta: az egyházi iskola alsó tagozatában a néptánc a testnevelés óra része, így megtanulta az alapokat. A gálán többek között dél-alföldi népi játékokat adott elő a társaival. Attila azt is elárulta, hogy a suliban a fiúkkal valamennyi lány osztálytársukat és tanárnőiket felköszöntötték. – Anyukámat pedig este a testvéremmel és az apukámmal fogom közösen meglepni valami széppel – tudtuk meg Lenhardt Attilától.

A táncosok mellett két énekes, Luigi és Janicsek Roland is elvarázsolta a közönséget. – Direkt úgy válogattam össze a dalokat, hogy a hölgyeknek kedvezzek, így Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, valamint az Emberek együttes néhány számát hoztam magammal – nyilatkozta Janicsek Roland. A Návay Lajos Kereskedelmi és Szakképző Iskolában logisztikusnak tanuló fiatalember még kora reggel egy-egy szál vörös rózsával kedveskedett édesanyjának és hugának. – Nekünk, férfiaknak nagyon fontos, hogy szeressük és megbecsüljük a nőket, mert ők a társaink mindenben – fejtette ki Janicsek Roland.

Munkatársunktól. K.