Nagyon sokan voltak kíváncsiak csütörtökön arra, milyen is az élet a makói Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban. Az intézményben nyílt napot tartottak, melyre óvodásokat és szüleiket várták. – Hagyomány már nálunk, hogy minden esztendőben más-más mesevilági történetre fűzzük fel a bemutatkozásunkat, most a kincsvadászatot választottuk – nyilatkozta Szűcs Péter igazgató. A kincs pedig nem más, mint maga a tudás. A gyerekek lépésről lépésre szerezhetik meg.

Az általános, valamint az angol mellett egyre népszerűbb a Szignumban a kéttannyelvű tagozat. – Már ötödik esztendeje folyik nálunk ez a kéttannyelvű képzés, az angol tagozatot kicsit hamarabb kezdtük, a nyáron ballag el az első ilyen osztályunk – folytatta az igazgató. Az általános tagozat pedig azért fontos, mert a szülők egy része szimplán egyházi nevelésben szeretné részesíteni gyermekét, de nem ragaszkodik semmilyen speciális képzéshez.

Egykoron Füge Magdolna is a Szignumban végzett, általános tagozaton. – Maja lányom a Hold utcai óvodában nagycsoportos, érdekel minket az itt folyó angoltanítás, ezért jöttünk el – árulta el az édesanya. Az első tanóra nagyon tetszett Majának, mert az ovisokat is bevonta a tanár a munkába. Füge Magdolnáék így azon gondolkodnak, hogy kislányuk akár angolos is lehetne ebben az intézményben.

Krabót Bettina kislánya, Tímea már harmadikos a Szignumban. – Már első osztályos kora óta eljövünk minden nyílt napra, mert érdekel, hogyan fejlődik, illetve milyen esetleges újdonságokat nyútjanak a számára – foglalta össze látogatásuk célját az édesanya. Épp a kéttannyelvű tagozat miatt esett három éve erre az iskolára a család választása. – A mai világban a magyar mellett nagyon fontos, hogy idegennyelven is tudjanak a fiatalok, mert ez határozza majd meg a későbbi boldogulásukat – vélte Krabót Bettina. A kislány, Timi divattervező szeretne lenne, de már azt is emlegeti, hogy esetleg külföldön szeretne továbbtanulni.

Munkatársunktól. K.