Korábban már beszámoltunk arról, hogy három önkormányzat, a hódmezővásárhelyi, a makói és a maroslelei összefogásával kerékpárutat kívánnak építeni a két város között, mely érinti a községet is. A beruházásról is tárgyaltak keddi ülésükön a lelei képviselők. – Tervezési szakaszába ért a beruházás, a tervezési szerződés került a testület elé, melyet elfogadtunk – nyilatkozta Martonosi György polgármester.

A tervezési folyamat lezártával várhatóan a nyár végén, de legkésőbb az ősz elején kiírhatják a közbeszerzési eljárást. Ezen költségek finanszírozására a megyétől 400 milliós pályázati pénz áll rendelkezésre. A marosleleieknek nem ez az egyetlen pályázatuk, a belvízelvezető árkok felújítására egy közel 40 milliós támogatási kérelmet nyújtanak be. Ezt a munkálatot még az idén szeretnék elkezdeni.

Még tavaly decemberben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közbenjárásával 140 millió forintos támogatást kapott a község, melyből meglévő önkormányzati intézmények korszerűsítését, illetve újak építését valósítják meg. – Ezek között szerepel egy 7 lakásos bérház kialakítása, ha minden jól megy, akkor már áprilisban el is indulhat a kivitelezés – tette hozzá a község első embere. A Rákóczi és a Petőfi utca sarkán lévő telken épül meg ez az ingatlan, s várhatóan karácsonyra be is költözhetnek a lakók.

A fentieken kívül még a képviselők meghallgatták és elfogadták a községi közétkeztetést végző cég beszámolóját. Emellett módosították a költségvetési és a szociális rendeletet is. A grémium még jóváhagyta a társadalmi szervezetek tájékoztatóit. Az önkormányzat 2015-ben összesen 700 ezer forinttal támogatta a maroslelei civil szervezetek munkáját.

Munkatársunktól. K.