– A Mentorháló programot a 2014-2015-ös tanévben indítottuk el – nyilatkozta Schulcz János, a maroslelei általános iskola igazgató-helyettese. Különféle feladatokat kell teljesíteniük ezáltal, így többek között tanulószervezetté kell válnia az intézménynek. – Emiatt egy hat esztendős tervet kell kidolgoznunk, amit folyamatosan ellenőriznek – tette hozzá a helyettes vezető. Ilyen változás például, hogy szeptembertől az osztályfőnökök mellé helyettest rendeltek, illetve egyre intenzívebben használják az internetes közösségi oldalakat is. A lényege ennek a programnak, hogy egymástól is tanulniuk kell a lelei pedagógusoknak.

– Ehhez a Mentorhálóhoz csatlakozik az a két foglalkozás is, melyeket kedden, illetve szerdán rendezünk – vette át a szót Németh Domonkos igazgató. Elsőként Demeterné Oroján Ágota tanárnő beszélt kollégiának a drogprevencióról az új generációk tükrében.

Demeterné Oroján Ágota szeptemberben került a maroslelei iskolába. Előtte évekig dolgozott a szegedi Drogcentrumban. – Mivel a Fésű utcai intézményben tapasztalatot szereztem e téren, így nem volt nehéz, hogy ezt továbbadjam a kollégáimnak – fogalmazott a tanárnő. Előadásában az új generációk, vagyis az Y és a Z generáció újféle drogfogyasztását ismertette, így kitért a designer szerekre is. – Ez nem egy szigorúan vett prevenciós eladás, hanem inkább az elmúlt esztendől változásairól szóltam – emelte ki a tanárnő.

A másik napon, vagyis szerdán Frankó Tamás tartja a kollégáinak a foglalkozást. – A most aktuálissá vált migránshelyzetről fogok majd beszélni, annak a tükrében, hogy megpróbálom megvilágítani ennek az egész népvándorlásnak a hátterét – tudtuk meg a földrajz szakos pedagógustól.

Munkatársunktól. K.