Még az idén márciusban tartott makói képviselő-testületi ülésen született meg az a döntés, mely értelmében a Gerízdes városrészben álló Ságvári Endre szobrot átszállítják a József Attila Múzeumba. A grémium DK-s képviselője, dr. Török Miklós még akkor jelezte, hogy szóljanak az emlékmű elbontása előtt, mert méltó búcsút szeretnének venni Ságváritól. Most a napokban viszont elvitték a szobrot, s nem kaptak erről időben értesítést, ezért a párt helyi szervezete sajtótájékoztatót tartott ez ügyben.

– Sunyi módon, vagyis előzetes bejelentés nélkül, amit többször is kértünk, vitték el a szobrot – mondta Mucsi Tamás, a párt választókerületi elnöke a Kelemen és a Kertész utca kereszteződősénél. Hozzátette: inkább azt a nagy szemétkupacot kellett volna elszállítania városnak, ami már hetek óta itt bűzlik. – Minden más fontosabb lett volna, mint Ságvári eltüntetése, ha azonban már megtették, akkor szólniuk kellett volna, mert mi előre bejelentettük, hogy el kívánjuk búcsúztatni – folytatta Mucsi Tamás.

Dr. Török Miklós a testületi üléseken is többször jelezte, értesítést kér előre az eltávolítás időpontjáról. – Az egyik internetes közösségi oldalon megdöbbenve vettem észre, hogy szeptember 3-án már csak a hűlt helye van a gerízdesi szobornak – vette át a szót Török Miklós. Kiemelte: felháborítja ez az eljárás.

Munkatársunktól. K.