Begyújtotta a rakétákat a Kosársuli, 4 perc után már 11-2 állt az eredményjelzőn, de Petrucsik és Sebők góljaival gyorsan felzárkóztak a vendégek. Nyilas vitte ekkor hátán a csapatát. Ez elég volt, hogy a negyed végére kilenc pontra duzzadjon a hazai vezetés.

Az ex-vásárhelyi Kováts Róbert faragott hátrányukból 4 pontjával, amire Vejinovics válaszolt szép ziccerrel. Nem sokkal később az Eger elleni meccs egyik hőse, Czibere süllyesztett el egy hármast, de Kováts egyre jobban élt, így ismét közelebb lopóztak a Kaszások.(32-26) Czibere újabb hárompontossal jelentkezett, de Kelemen sem hibázott trojkája és Varga büntetői után egyre magabiztosabbá vált a kék-sárgák előnye.

46-32-ről folytatódott a mérkőzés a nagyszünet után. Beindultak a fővárosiak, a Nagy-Sebők-Peringer trió vezérletével 9 pontra csökkentették a hátrányukat. Újra magára talált a Vásárhely, Kelemen megint távolról volt eredményes. Ezt követően a feljavuló védekezésnek köszönhetően többször lerohanásból találtak be dr. Elek András tanítványai, ezzel a záró játékrész előtt 21 pontra távolodtak el ellenfelüktől, így Kis Molnár Zoltán is bemutatkozhatott a felnőttek között.

Az utolsó játékrész elején kozmetikáztak az álláson a sötétmezesek, de jelentősen nem változott a helyzet. Sok szabálytalanság volt ebben a szakaszban, ami szétszaggatta a játékot. Felpörögtek a Kaszások, négy perccel a végső dudaszó előtt 14 egységre küzdötték fel magukat, amiből Krasznai és Sebők vállalt főszerepet. Ám a beálló Rostás Imre és Szasa Vejinovics gondoskodtak róla, hogy ez átmeneti állapot legyen. Cziberéék végül 92–74-re diadalmaskodtak. Tizenkettedik bajnoki sikerüket követően jövő héten Szolnokon lépnek pályára.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Óbudai Kaszások 92-74 (25-16, 21-16, 27-20, 19-22)
NBI B csoport 14. forduló, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.
Vezette: Papy Zs., Vadász Cs. és Borgula GY.
Kosársuli: VEJINOVICS 13/3, Rostás I. 7, VAS 12/3, NYILAS 12/3, VARGA 14.

Csere: Czibere 9, Rostás G. 3, Genal 8, KELEMEN 12/6, Gruda 2, Kis Molnár -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Kicsit nyögve nyelősen ment a játék, jobb mérkőzésre számítottam. A lényeg azonban, hogy megvan a 12. győzelmünk!”

Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Fotó: Damó Adrienn