A szalagavató tánc különösen fontos időszak — az együtt töltött középiskolai évek — ünnepe, jelképes lezárása. A Diákhitel Központ ClassDance elnevezésű pályázata ezt a meghatározó eseményt kívánja iskolákon átívelően közösségi élménnyé tenni úgy, hogy platformot teremt a táncpróbák és az osztálytáncok megmérettetésére. Már több mint száz végzős osztály töltötte fel videóját, esélyt teremtve a fődíjra, egy álom osztálykirándulásra. A fiatalok feladata táncuk feltöltésével nem ér véget, ugyanis minél több közönségszavazatot kell gyűjteniük ahhoz, hogy bekerüljenek a továbbjutók közé.

A húsz legtöbb szavazatot kapó produkcióból Markó Róbert táncművész választja ki azt az előadást, amelyik leginkább tükrözi a közösségi szellemiséget.

„A tánc amellett, hogy nagyon jó mozgásforma, önkifejezésre és közösségépítésre is alkalmas. Biztos vagyok benne, hogy a szalagavató táncra való felkészülés erősíti az osztálykohéziót, ami a produkciókban is visszaköszön majd, én mindenképp ezt fogom keresni az előadásokban” – mesélt az értékelés szempontjairól Markó Róbert zsűrielnök.

A táncokra 2015. január 15-ig, a jelentkezési határidőig, az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Facebook oldalán lehet szavazni.

Forrás:

Diákhitel Központ