Az „Ízelítő életünkből” című projekt keretében november 27-én, csütörtökön Szegeden kirándult, ahol délután a Móra Ferenc Múzeum egyiptomi kiállításait, majd este a Bob herceg című operettet tekintették meg  a Szegedi Nemzeti Színházban.

A kiránduló csapat a Móra Ferenc Múzeum főépületében kezdte a délutáni programját A fáraók Egyiptoma című tárlaton. Itt három teremben ismerkedhettek a látogatók az ókori Egyiptom vallási életével, hitvilágával, mindennapjaival. A kiállításon mindenki nagyon jól érezte magát, alig bírtak megválni a játékoktól, hogy tovább indulhassanak. Interaktív számítógépes játék segítségével a gyerekek piramist építettek, korhű egyiptomi ruhákba öltözve járhatták végig a gazdag régészeti anyaggal megrakott termeket és képzelhették magukat az akkor élt emberek bőrébe.

A Kass Galériában az Egyiptomi sírkamra kiállításon a sejtelmes félhomályban kétezer éves szarkofág, kanópusz edények, melybe a mumifikált holttest belső szerveit helyezték, halotti maszkok, és falon kirakható mágneses puzzle várták az oda érkezőket.

A harmadik helyszínen, a szegedi Fekete házban Az egyiptomi múmia kiállításon egy valódi, kétezer éves múmia „fogadta” a csapatot, emellett az egyiptomi orvoslással, higiéniás szokásokkal, hieroglifákkal és a rosette-i kővel találkozhattak. A tanulók nagy élvezettel kalandoztak a tárlatokon és játékosan ismerkedtek az ókori kultúrával, a felnőttekre is rengeteg érdekes ismeret várt a falakra festve vagy a vitrinekben.

Kiadós vacsora után este hét órától a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházában Huszka Jenő: Bob herceg című operettjét tekintették meg két felvonásban. A darab játékosságával, könnyedségével, humorával elnyerte a gyerekek tetszését, akik közül sokan életükben első alkalommal jutottak el színházba, ezért is volt egészen új ez az élmény. A darab a felnőttek szívébe is belopta magát.

Forrás: Juhász-Nagy Istvánné,  intézményvezető