A színjátszókat ünnepli szombaton és vasárnap Csanádpalota. Ádók István, a helyi Művelődési Ház igazgatója elmondta, 2012-ben, Kelemen László születésének 250. évfordulója alkalmából szerveztek egy két és fél éves programsorozatot – ennek a része ez a találkozó.

A rendezvényen – amelyen Kovács Sándor polgármester is mondott köszöntőt – Erdélyt, Zentát, Csíkcsomortánt és Szegedet is képviselték előadók, valamint bemutatkoztak Csanádpalota színjátszó csoportjai is. Szügyi Andrásné Ilona rendező ismertette, a helyi színkörbe több korosztályban közel húsz fő tartozik.

Szombaton Kelemen László sírját is megkoszorúzták a résztvevők, majd a szakmai értékelés, emlékplakett kiosztása következett. Vasárnap az előadások után Táncház is várja a megjelenteket.

A zsűri tagjai: A.  Szabó Magda – BP. Nemzeti Színház Stratégiai Igazgatója, Kubik Anna – Kossuth és Jászai –díjas színésznő és Rubold Ödön – Jászai – díjas színész. A találkozó műsorvezetője Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa. Az ebédről Túriné Erika és társai gondoskodtak a Fényes Étteremben.

Megyeri József