– Szerettem volna segíteni a kóbor kutyákon és macskákon, ezért úgy döntöttem, hogy a telkemen létrehozok egy állatotthont – mondta Zagyi Imre, amikor arról kérdeztük, hogyan alakult meg 25 évvel ezelőtt a Kisállatokért és Környezetért Alapítvány Mázlis Kisállatotthon.

Zagyi Imre a negyed évszázad alatt mintegy 3500 állatot fogadott be. Jelenleg közel 90 kutya és 70 macska éli mindennapjait a telepen.

A jubileumi évforduló alkalmából az alapítvány egy Állatbarát napot szervez. A június 14-i programon reggel 9 és 17 óra között őrző-védőkutya bemutató és kutyaszépségverseny is lesz, valamint ingyenes állatorvosi tanácsokat is kérhetnek a látogatók. A cél, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy jobban figyeljenek oda kedvenceikre.

Szerda délután Öreg-Kishomokon jártunk. Az ajtón belépve Dodi, a „főportás”, fekete keverék kutya fogadja az oda érkezőket. Sok vidám, csahos kutya várja gazdáját. A teleken a legfiatalabb eb hét hónapos, a legidősebb immár 16 éves. Akad olyan négylábú is, akit születésekor az állatotthon kapujába tettek. Azóta – 15 éve – lakója a Mázlisnak.

– Kedvelem az állatokat, és szeretném, hogy jól érezzék magukat. Ezért képes vagyok feláldozni a szabadidőmet – folytatta Zagyi Imre.

A kisállatotthonnál befogadás miatt érdeklődni a 0630/953-27-06-os telefonszámon lehet.

Megyeri József