Április 29-én, a Hétszínvirág Óvodában ismét megrendezésre került a Majális. A kellemes időnek köszönhetően a gyermekek az óvoda udvarán, a májusfák lombjai alatt tölthették el délelőttjüket. A vidám hangulat alapját képezték a felcsendülő gyermekdalok, a teraszt díszítő papírmadarak és virágok, valamint a színes szalagokba öltözött májusfák és udvari játékeszközök.

Ezen a napon kiemelt tevékenységként a sport szerepelt, mivel az óvodások elsősorban mozgásos játékokban mutathatták meg legnagyobb erejüket és legjobb tudásukat. Minden állomáson más-más mozgásformát próbálhattak ki az óvodapedagógusok segítségével.

Nóri néni cirkuszi célbadobással, Ildi néni pedig érdekes sítalpakkal várta az érdeklődőket. Kati néni egy igazi bátorságpróbára hívta az óvoda apraját és nagyját, ugyanis egy mászófalon kellett átkelniük a merész jelentkezőknek.

A Gréti néni által irányított állomáson különféle padgyakorlatokkal lehetett megismerkedni, úgy, mint a nyuszi-és békaugrással, illetve az egyensúlyozó járással. A barkácsolós asztalnál Anikó néni és Mónika néni segítségével lehetőség nyílt a szebbnél-szebb napellenzős sapkák elkészítésére. A feladatok elvégzése után, az egyes állomásokon mindenki kapott a kézfejére egy pecsétet vagy rajzocskát, ezekkel is jelezve a játékokban való aktív részvételt.

A nap csúcspontjaként a két Klárika néni asztalánál minden gyermek megkapta a jól megérdemelt vattacukrot, melyet a két óvónéni szorgosan gyártott a délelőtt folyamán a sok éhes szájnak. Véleményem szerint egy örömteli napot tudhatnak maguk mögött az ovisok, mivel mindannyian lelkesen és boldogan vették ki részüket az egyes programokból, ráadásul még játékos keretek között a mozgásuk és testi képességeik fejlesztésére is alkalom nyílt. Mindezeket bizonyítja az egyik óvodás, Gombos Palkó mondata: „Csudajó buli volt az oviban!”

 

Hódi Gréta

óvodapedagógus

Forrás: kistelekjaras.hu