Immár a harmadik diákbált rendezték meg idén Hódmezővásárhelyen. A Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Németh László Gimnázium, Általános Iskola után a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola végzősei mulattak.

A Fekete Sasba lépve vidám és egyben izgatott tanulókkal találkozhattunk, akik minél hamarabb meg szerették volna mutatni azokat a táncokat, amikkel október óta készültek.

Az esten dr. Kószó Péter köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester sok sikert kívánt a fiataloknak, valamint megköszönte a szülők segítségét, ami nélkül nem jöhetett volna létre a bál.

Ezután a 37 pár elfoglalta a parkettet és megkezdődött a nyitótánc. A tanulók angol keringőt és salsát mutattak be a nagyérdeműnek. A Gregus inkább „fiúiskola”, ezért alsóbb éves és külsős lányok is ropták. A koreográfiákat immár hagyományosan Bakacsiné Rostás Edittől és Bakacsi Lászlótól sajátították el a diákok.

A tánctér ezt követően sem maradt üresen, ugyanis a fiatalok hozzátartozóikat, barátaikat és tanáraikat is megtáncoltatták.

Az est folyamán önfeledt bálozókkal is beszélgettünk. Nagy Katalint öccse, Sándor kérte fel, hogy legyen a párja. Hozzátette, nagy boldogság a szüleinek, hogy mindkét gyermekük táncolt a bálon. – Nagyon jól sikerült a 19 órási tánc, örülök, hogy a részese lehettem – mondta.

A 12. osztályos Hős Lajos Rostás Grétával ropta.  – A húgától tudtam meg, hogy Gréta szeretne táncolni, ezért választottam őt partnerként – ismertette Lajos, aki a jövőben mezőgazdaságot szeretne tanulni.

Az est talpalávalójáról a Green 6 zenekar gondoskodott.

Megyeri József