A lottózókban dolgozók elmondták, az átlagos napokhoz képest több lottó fogy és a tapasztalat alapján legtöbben az ötös lottót adják fel, de sokan a kaparós sorsjegyek vásárlásában is nagyobb szerencsét látnak péntek 13-án.

Kun Imre éppen a lottózó felé tartott mikor összetalálkoztunk és kifejtette: nem babonás, így a fekete macskáktól sem ijed meg, ha éppen egy átszalad előtte, de a péntek 13 sem befolyásolja az életét. Hozzátette: minden héten kettő ötös és kettő hetes lottót ad fel a jól bevált számjegyekkel.

Karácsonyi Imre havonta egyszer – kétszer fordul meg a lottózókban és akkor ötös és hetes szelvényeket ad fel a bevált számokkal és a sorsjegyekkel is jó tapasztalata van. A péntek 13 –át egy ugyanolyan napnak gondolja, mint a többit és nem hisz abban, hogy szerencsésebb vagy szerencsétlenebb lenne ilyenkor az ember.

Mucsi Rozália is éppen a sorban várakozott a lottózó előtt, amikor beszélgetésbe kezdtem vele és kiderült nagyon szeret sorsjegyeket vásárolni, bár eddig nem volt még nagyobb összeg, amit hazavitt volna, de megadja az esélyt a nyerésnek. Hozzátette: a péntek 13 az ő életére sincs hatással és csak véletlen, hogy épp erre járt és ezen a napon vett sorsjegyet.

A megkérdezett emberek alapján kiderült a Vásárhelyieket nem érinti meg túlságosan a péntek 13, mivel a legtöbben elmondták, nem tartják egy szerencsétlen napnak, inkább egy átlagos pénteknek titulálják.

 

Horváth Petra